Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Ελαιοτριβείο Χροναράκη - Τυποποίηση Ελαιολάδου
Επίκαιρα

Πάτρα: 10ετής κάθειρξη στον 16χρονο για το φονικό της Αχαγιάς - Δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά το Δικαστήριο

Πάτρα: 10ετής κάθειρξη στον 16χρονο για το φονικό της Αχαγιάς - Δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά το Δικαστήριο
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Ελαιοτριβείο Χροναράκη - Τυποποίηση Ελαιολάδου

Ολοκληρώθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Πατρών η δίκη για το φονικο μεταξύ ανηλίκων που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κάτω. Αχαΐας. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και να επιβάλει ποινή κάθειρξης 10 ετών σε βάρος του 16χρονου από την Κάτω Αχαϊα που είχε σκοτώσει τον 17χρονο φίλο του Γιώργο Αλεξανδρόπουλο.

«Ζητάω συγνώμη για την πράξη μου. Μακάρι να τον έφερνα πίσω...» ψέλλισε στην απολογία του ο 16χρονος.

Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν στο ακροατήριο, κυρίως ανήλικοι και κάτοικοι της περιοχής, περιέγραψαν στους δικαστές τις κινήσεις του 15χρονου, όταν βρέθηκε στο σχολείο κρατώντας καραμπίνα.

Το επεισόδιο έγινε Κυριακή , μέρα κατά την οποία το σχολείο ήταν κλειστό.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε διαπληκτιστεί με το θύμα στο προαύλιο του σχολείου, παρουσία και άλλων παιδιών.

Ο κατηγορούμενος είχε γρονθοκοπηθεί και φέρεται να είχε προηγηθεί συμπλοκή πριν από το φόνο με το θύμα. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν δέχτηκε την πρόκληση και δεν του αναγνώρισε βρασμό.

Ο 16χρονος μεταφέρεται στο σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων της Κορίνθου.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Κωτσάκη Νικολία Παιδίατρος
Κωτσάκη Νικολία Παιδίατρος