Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Μαθητές του Κατακόλου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου καθάρισαν την παραλία Αλκυώνας

Μαθητές του Κατακόλου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου καθάρισαν την παραλία Αλκυώνας
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Συμμετείχαν στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Στην εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνει το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS», συμμετείχαν χθες για 3η χρονιά οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κατακόλου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και του Συλλόγου γονέων του καθώς και το τοπικό δίκτυο Αειφόρου σχολείου Ηλείας.
Ο ραντεβού δόθηκε χθες το πρωί στο Κατάκολο και όλοι μαζί καθάρισαν την παραλία της Αλκυώνας.
Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Από το 1995 η εκστρατεία Καθαρίστε τη Μεσόγειο ενώνει κάθε χρόνο όλη τη χώρα σε μια τεράστια κοινή δράση. Για δυο μήνες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι της πιο μαχητικής «αλυσίδας» ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση και τον εφησυχασμό. Φέτος, παράλληλα με τους καθαρισμούς αναδείχτηκε το πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’ αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον. «Ένα μικρό βήμα για σένα, ένα μεγάλο για τις ακτές μας».

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24