Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Ζάκυνθος: Κατασχέθηκαν 6.541 αμπούλες γέλιου για παράνομη πώληση

Ζάκυνθος: Κατασχέθηκαν 6.541 αμπούλες γέλιου για παράνομη πώληση
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Τη μόδα της εισπνοής του πρωτοξειδίου του αζώτου, ή αέριο γέλιου, που από τους βρετανικούς δρόμους, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και έφτασε μέχρι τα καντούνια της Ζακύνθου, φέρεται να περιορίζουν οι αστυνομικές αρχές του νησιού.
Το γνωστό και ως μπαλονάκι είχε γίνει τα τελευταία χρόνια μάστιγα και στο νησί μας, και παρά το γεγονός ότι είναι παράνομο και επικίνδυνο για την υγεία πωλούταν κυρίως σε τουριστικές περιοχές. Ωστόσο, η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου θέλησε να βάλει τέλος στην κατάσταση που επικρατούσε και μετά από συντονισμένους ελέγχους προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων, πέντε έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί που ήταν είτε ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων, είτε πλανόδιοι μικροπωλητές. Επίσης κατασχέθηκαν 6.541 αμπούλες γέλιου
για παράνομη πώληση, ενώ για τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί παρεμπορίου και νοθείας τροφίμων.


φωτο: CorfuPress.com

Οι Ειδικοί…
Το αέριο γέλιο ή αλλιώς υποξείδιο του αζώτου προκαλεί σε αυτόν που το καταναλώνει μέσω ενός μπαλονιού μεγάλη ευθυμία και γέλιο, ενώ ο χρήστης χάνει για μικρό χρονικό διάστημα την επαφή με την πραγματικότητα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σύμφωνα και με τους γιατρούς είναι η έλλειψη οξυγόνου σε όσους χρησιμοποιούν το αέριο γέλιο και συνιστούν να μην το καταναλώνει ο κόσμος για να μην κινδυνέψει άμεσα η υγεία του. Μιλώντας για το πόσο επικίνδυνο είναι το αέριο γέλιου ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παν. Παπαθανασόπουλος ανέφερε πως “Το αέριο γέλιο δεν θεωρείται επικίνδυνο αν δοθεί σε μικρή δόση. Αν δοθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε κώμα και σε θάνατο. Μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να καταστραφούν πολλοί μεγάλοι αριθμοί εχθρών”.
Αρκεί να σημειωθεί όπως η χρήση του πρωτοξειδίου του αζώτου χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες οδηγούς των αγώνων αυτοκινήτου που το ρίχνουν στο ντεπόζιτο της βενζίνης για να ενισχύσουν την απόδοση του κινητήρα τους, τους σεφ της ζαχαροπλαστικής που το βάζουν στην κρέμα σαντιγί για να τη φουσκώσουν, αλλά και από τους αναισθησιολόγους που το αναμειγνύουν με οξυγόνο στις ναρκώσεις τους.
Από την μεριά τους πολίτες και επιχειρηματίες σημειώνουν ότι αν είναι παράνομο και βλαβερό για την υγεία δεν θα έπρεπε να πωλείται, ενώ τόνισαν ότι οι ξένοι επισκέπτες κυρίως το προτιμούν λόγω και της πολύ χαμηλής του τιμής.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24