Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Γενική Συνέλευση γιατρών αύριο στο Νοσοκομείο Πύργου - Επί τάπητος το νέο θεσμικό πλαίσιο για το ωράριο

Γενική Συνέλευση γιατρών αύριο στο Νοσοκομείο Πύργου - Επί τάπητος το νέο θεσμικό πλαίσιο για το ωράριο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Συνάντηση με Υπ. Υγείας 1η Δεκέμβρη για το Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας και τον αναπλ. Διοικητή ΝΜ Αμαλιάδας για το ίδιο θέμα

Το νέο εφημεριακό θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών, θα τεθεί επί τάπητος, αύριο Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έχει συγκαλέσει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και Κέντρων Υγείας.
Στη διάρκεια της, θα γίνει ενημέρωση γύρω από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή ενώ θα ληφθούν και αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις και δράσεις.
Μάλιστα, στην πρόσκληση της γενικής συνέλευσης, το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και Κέντρων Υγείας, ζητείται από τους ιατρούς συναδέλφους τους, να μελετήσουν το νέο Νόμο και οι Διευθυντές των τμημάτων να κάνουν προσομοίωση κατάρτισης του προγράμματος εφημεριών με το υπάρχον προσωπικό, καθορίζοντας τις ελλείψεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του.
Εξάλλου, τους Διοικητές και τους αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας, έχει καλέσει σε συνάντηση ο Υπουργός Υγείας την 1η Δεκέμβρη, με βασικό θέμα στην ατζέντα της συζήτησης το νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών.
Στην συνάντηση αυτή που θα συμμετέχει ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και ο αναπληρωτής Διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας θα συζητηθούν τρία βασικά θέματα. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού, τα συμπεράσματα στοχοθεσίας και η προετοιμασία για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών ΕΣΥ.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και τις αντιδράσεις των νοσοκομειακών ιατρών πανελλαδικά, ο Υπουργός Υγείας κ. Ξάνθος επισήμανε ότι το νέο εφημεριακό θεσμικό πλαίσιο θα εφαρμοστεί σταδιακά και πως θα εκδοθεί εφαρμοστική απόφαση που θα προσδιορίζει τον τρόπο εφαρμογής του.
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24