Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ - Ποιοι απεργούν - Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο και συλλαλητήριο
Σε απεργιακό… πυρετό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα, αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν 24άωρη Γενική Απεργία και αναμένεται να παραλύσει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας. Αφορμή της καθολικής αντίδρασης είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού και η πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης και Θεσμών για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης.
Στον Πύργο η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ από το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία και την ΟΑΣΗ και αναμένεται να ακολουθήσει συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα φορείς επιστημόνων, οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στους δήμους, στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Το ίδιο θα πράξουν και όσοι εργάζονται σε πρώην ΔΕΚΟ (ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ). Από κοντά και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες όπως και στις πολεοδομίες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Εφορίες και τα Υπουργεία.Στην απεργία συμμετέχουν και όσοι εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και οι δημοσιογράφοι.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα οι δημόσιες δομές Υγείας και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτών έχουν προκηρύξει 24ωρες απεργίες, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα θα παραμείνουν σήμερα δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας – και στο λιμάνι της Κυλλήνης- λόγω της συμμετοχής στην απεργία και της ΠΝΟ.
Γι αυτό και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τροποποιήσεις και αλλαγές δρομολογίων των εταιρειών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία. Κάλεσμα στην σημερινή απεργία έχει ανακοινώσει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους δήμους Πύργου- Ολυμπίας και Ζαχάρως.
Αγωνιστικό κάλεσμα της ΟΑΣΗ για συμμετοχή στην σημερινή απεργία - "Όλοι στην συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ"
Κάλεσμα συμμετοχής στην σημερινή Πανεργατική απεργία και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ, απευθύνει προς τους Ηλείους αγροτοκτηνοτρόφους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.
Όπως τονίζουν στο κάλεσμά τους «συνάδελφοι μας έχουν γδάρει στην κυριολεξία με την άγρια φορολογία, με τα χαράτσια ΕΝΦΙΑ, πιστοποιήσεις ΟΣΔΕ, νερό κλπ και με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές μας παίρνουν ότι έχει απομείνει στην τσέπη μας. Ζούμε με τον φόβο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στις περιουσίες μας από χρέη σε τράπεζες, δήμους, εφορία, ΔΕΗ, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ. Βιώνουμε συνεχώς την βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Απευθύνουμε λοιπόν αγωνιστικό κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους μαζί με τους εργάτες, τις γυναίκες, την νεολαία, τους συνταξιούχους που κι αυτοί πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική, να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Όλοι, σήμερα Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10.30 στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία που μας στηρίζουν στους αγώνες μας».


















