Χαρακτηρίζοντας τους νέους φοιτητές ως το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας, ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, κατά την διάρκεια της προχθεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης για την βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , απηύθυνε έκκληση στους φοιτητές να μην εγκαταλείψουν την χώρα τους, αλλά να παραμείνουν στον τόπο τους.
Στην ομιλία του ο κ. Καλαματιανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σπουδαίο ρόλο που έχουν οι γονείς για την κάθε επιτυχία των παιδιών τους, αναφερόμενος μάλιστα στην δική του περίπτωση και στον σημαντικό ρόλο των γονιών του αλλά και την στήριξη που του παρείχαν όταν ο ίδιος πέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Σε ότι αφορά στην φοιτητική ζωή ο κ. Καλαματιανός τόνισε στους νεαρούς φοιτητές ότι ως προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν την γνώση. Η φοιτητική ζωή βέβαια όπως χαρακτηριστικά είπε συνδέεται και με την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας αλλά και της κοινωνικής ζωής, αφού είναι μια σημαντική ευκαιρία διαλόγου , πνευματικής αφύπνισης, διεύρυνσης και συμμετοχής στα κοινά.
Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός αλλά και ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας Παναγιώτης Ζέβλας, κινήθηκαν κατά την ομιλία τους στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Καλαματινό, καλώντας και αυτοί με τη σειρά τους, τους φοιτητές να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην χώρα μας, καθώς αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον.
Η αίθουσα του Κουρβιασιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου ήταν κατάμεστη από φοιτητές, τους γονείς τους αλλά και πολλούς εκπαιδευτικούς. Παρόντες ήταν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, κληρικοί της τοπικής εκκλησίας, ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, η πρόεδρος του ΔΣ Μαρία Μπίλια, ο λιμενάρχης Κατακόλου Δήμ. Παπαηλιού, ο αστυνομικός διευθυντής Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού Δημ. Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικού σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.


















