Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Αρχ. Ολυμπία: 10 Ολλανδοί και φιλέλληνες φοιτητές με τα ποδήλατά τους στο δήμαρχο

Αρχ. Ολυμπία: 10 Ολλανδοί και φιλέλληνες φοιτητές με τα ποδήλατά τους στο δήμαρχο
Με όχημα τα ποδήλατά τους και την καρδιά του γεμάτη αγάπη για το περιβάλλον δέκα Ολλανδοί φιλέλληνες φοιτητές κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου στέλνοντας με αυτό τον
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
τρόπο το μήνυμα της προστασίας της φύσης και της διαφύλαξης της οικολογικής μας κληρονομιάς.

Φορώντας ο καθένας από ένα μπλουζάκι που πάνω του έγραφε « Η ζωή είναι το περιβάλλον μας» οι δέκα νέοι έφτασαν την Τρίτη το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία όπου είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τον δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στην Ολυμπία» είπε υποδεχόμενος τους ποδηλάτες ο δήμαρχος. « Το μήνυμα που στέλνεται είναι σπουδαίο. Οι δραστηριότητες των ανθρώπων επιβαρύνουν το περιβάλλον με δυσάρεστες συνέπειες για όλους. Οι καιροί απαιτούν εγρήγορση. Ο αγώνας των νέων ανθρώπων μπορεί να κάνει την ανατροπή. Ζούμε σε μια εποχή που δεν κάνουν κουμάντο οι λαοί αλλά οι αγορές», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Συνεχίζοντας ο Θύμιος Κοτζιάς είπε προς τους επισκέπτες «από την Αρχαία Ολυμπία εκπορεύονται διαχρονικά τα πανανθρώπινα ιδανικά της φιλίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών. Εσείς επιστρέφοντας στην πατρίδας σας μεταφέρεται το μήνυμα αυτό . Στις δύσκολές μέρες που ζούμε είναι τα μήνυμα του ευ αγωνίζεστε και της εκεχειρίας είναι ο σίγουρος δρόμος για μια κοινωνία ανθρώπινη».

Από την πλευρά τους οι φοιτητές εξέφρασαν την χαρά τους για την αποδοχή της πρότασης τους από τον δήμαρχο. Οι φοιτητές ακόμα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το περιβάλλον και την καθαριότητα της Ολυμπίας.

Αυτό δε υπήρξε η αφορμή ώστε ο δήμαρχος να αναφερθεί στην πρωτοβουλία του δήμου για την υλοποίηση έργου – αγοράς ποδηλάτων μέσω προγράμματος της ευρωπαϊκής κοινότητας για να τεθούν στην κυκλοφορία της πόλης.

Οι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του van Hall Larenstein του Velp ως απώτερο σκοπό έχουν την συγκέντρωση χρημάτων ,στην πατρίδα τους , μέσω χορηγίας ανά χιλιόμετρο , και την παράδοσή τους στο Φορέα Διαχείρησης Υγροτόπων Κοτυχίου –Στροφυλλίας.

Πέραν αυτών κατά την συνάντηση τους με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών, της προστασίας των ποταμών αλλά και για τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Από τον δήμαρχο προφέρθηκαν ως αναμνηστικό δώρο από ένα βιβλίο στον καθένα για την Ολυμπία και από ένα σηματάκι (κονκάρδα) με το έμβλημα του δήμου. Το βράδυ οι Ολλανδοί παρακολούθησαν το ταξίδι στις μουσικές του κόσμου στον αύλειο χώρο του παλιού δημαρχείου με το πολυμελές συγκρότημα από τον Καναδά «WORLD MYSIC». Σήμερα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Καλαμάτα.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24