Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

Γιόρτασε τον Αγ. Γεώργιο η Αμαλιάδα

Γιόρτασε τον Αγ. Γεώργιο η Αμαλιάδα
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Με τους καβαλάρηδες να προπορεύονται της ιερής εικόνας και την φιλαρμονική του δήμου Ήλιδας να την συνοδεύει, πλήθος κόσμου ακολούθησε χθες το πρωί την λιτανεία τιμώντας την μνήμη του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου στην Αμαλιάδα.

Την εικόνα κρατούσαν στους ώμους τους οι πιστοί ενώ οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου κατά την διάρκεια της λιτανείας έραιναν την εικόνα με ροδοπέταλα.

Η περιφορά της εικόνας έγινε στις οδούς Καρακανδά και Αρχαίας Ήλιδας, στην Αγίου Γεωργίου και επέστρεψε στον Ιερό Ναό, αφού στο μεταξύ σταματούσε έξω από τα σπίτια των πιστών που είχαν στρώσει κόκκινα χαλιά στο κατώφλι τους για να προσκυνήσουν.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε της λιτανείας, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Γερμανός, τον οποίο πλαισίωναν οι ιερείς του Ναού του Αγίου Γεωργίου αλλά και άλλων Ναών της πόλης.

Στον εορτασμό μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο διευθυντής της Αστυνομίας Ηλείας Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης κ.α.

Φωτογραφιές: Θεώνη Ανδριοπούλου@facebook

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας