Αφιέρωμα Κατοικία Χειμώνας 2022

praxitelis anastasopoulos 750x150 1021 ΜΠΟΥΦΑΡΔΕΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ
Oilympian ΚΟΥΦΟΛΙΑΣ Διαφημιστείτε στο ilialive.gr
16|06
2022
11:57

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Γεωργαντάς για προοπτικές ανάπτυξης του οινοτουρισμού: Η Ελλάδα προσφέρει βιωματική εμπειρία

Καθοριστική η συμβολή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου και των Διατοπικών Προγραμμάτων

Την ιδιαιτερότητα- πλεονέκτημα του οινοτουρισμού στην Ελλάδα, ο οποίος προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική τουριστική εμπειρία, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του στην εκδήλωση «Οινοτουρισμός: η επόμενη μέρα» που διοργάνωσε η «Αχαϊκή Αναπτυξιακή ΑΕ» στις εγκαταστάσεις της Achaia Claus.

Το πλεονέκτημα του οινοτουρισμού στην Ελλάδα, έγκειται στο γεγονός ότι οι αμπελώνες στη χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν αναπτυχθεί σε πανέμορφα φυσικά τοπία, εκεί που τώρα βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι και ιερά από την κλασσική ή τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του ΥπΑΑΤ στον οινοτουρισμό, η οποία στηρίζεται μέσα από τα προγράμματα leader. Πρόσθεσε ακόμη ότι ένα σημαντικό μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνεται σε δράσεις που ενισχύουν τον αγροτουρισμό, ενώ είναι σε εξέλιξη προδημοσίευση για το πρόγραμμα Αγροτουρισμού με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα από το ΥπΑΑΤ, μέσω της αρμόδιας ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, έχουν γίνει 89 παρεμβάσεις για 50 οινοποιεία από το πρόγραμμα Leader.

Στα 31 χρόνια του ευρωπαϊκού αγροτικού ταμείου, σημείωσε ο ΥπΑΑΤ, έγιναν 216 επενδύσεις Leader για οινοποιεία, καλύπτοντας το 50%-75% της δαπάνης.

Αναφερόμενος στην πρόταση για Διατοπικό Πρόγραμμα Οινοτουρισμού είπε ότι μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από τη μετατροπή επισκέψιμων οινοποιείων σε «κόμβους» διασύνδεσης του τοπικού πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.

Σαφέστατα, τόνισε, αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς σχεδιασμό. «Απαιτείται η σύνταξη μιας μελέτης Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, με τη συμμετοχή των φορέων του κλάδου, ώστε να καθοριστούν βήμα – βήμα οι δράσεις που θα ενταχθούν σε αυτόν τον Εθνικό Σχεδιασμό». Και πρόσθεσε ότι σαφέστατα στο σχεδιασμό αυτό πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτάσεις του ΙΤΕΠ, για τη σύνδεση του οινοτουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς στις επενδύσεις που μπορεί να προσελκύσει ο οινοτουρισμός και στις θέσεις εργασίας που μπορεί να δημιουργήσει, υπό την προϋπόθεση βέβαια της στήριξης από τις τοπικές κοινωνίες ,μέσω δράσεων που προβάλλουν την παράδοση και τον πολιτισμό κάθε περιοχής.

Πεποίθηση του κ. Γεωργαντά είναι ότι από τη στιγμή που ο οινοτουρισμός γίνει συνειδητή επιλογή, τότε θα συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και θα κάνει τους τουρίστες, μέσα από μια βιωματική εμπειρία, τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στις χώρες τους.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.