Το Χειροποίητο - Καφές και σνακ - Πύργος ilialive.gr
08|09
2021
17:24

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Επιμορφωτικό πρόγραμμα σύνδεσης πρωτογενούς - τουριστικού τομέα

Η συμμετοχή στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα είναι δωρεάν. 

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης ξεκινούν, στις 25/9/2021, την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος, μεγάλης κλίμακος, με τίτλο «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τη σύνδεση Πρωτογενούς και Τουριστικού Τομέα», το οποίο σχεδιάστηκε με βάση τα δεδομένα της Διάγνωσης Αναγκών του Περιφερειακού Μηχανισμού Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας στην Κρήτη. Στην υλοποίηση του προγράμματος συμβάλλει και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, στην Περιφέρεια Κρήτης μια, εξαιρετικά παραγωγική, συνάντηση εργασίας και αναλυτική παρουσίαση όλων των παραμέτρων του προγράμματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, ο Κωστής Φλουρής, στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης και μέλος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Επιμορφωτικού Προγράμματος Νίκος Παπαδάκης-Καθηγητής και Διευθυντής του ΚΕΠΕΤ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκ των επιμορφωτών, ο Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και ο Κωστής Μανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Οικονομικής Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η παράταση των εγγραφών στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα, μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί για το Πρόγραμμα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Έφη Κουτεντάκη, υπογράμμισε τη διασύνδεση του Επιμορφωτικού Προγράμματος με τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Μηχανισμού Αγοράς Εργασίας, που αποτελεί τον οδικό χάρτη για την απασχόληση και την κατάρτιση στην Κρήτη. «Το επιμορφωτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνδέει τον Πρωτογενή με τον Τουριστικό τομέα είναι το πρώτο σε μια σειρά στοχευμένων πολιτικών που σχεδιάζουμε, αξιοποιώντας τα ευρήματα του Περιφερειακού Μηχανισμού Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας στην Κρήτη.

Ενδυναμώνουμε και στηρίζουμε τους δύο παραγωγικούς τομείς της τοπικής οικονομίας. Οι επιμορφούμενοι μπορούν να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και να ενισχυθούν επαγγελματικά. Προσφέρουμε εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες και καλούμε όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να προωθήσουν την επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη.»

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Επιμορφωτικού Προγράμματος Νίκος Παπαδάκης, στις δηλώσεις του τόνισε : «Το νέο, μεγάλης κλίμακος Επιμορφωτικό Πρόγραμμα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί ένα, ερευνητικά θεμελιωμένο εγχείρημα πρόσκτησης νέων γνώσεων και ανάπτυξης-επικαιροποίησης δεξιοτήτων στα κομβικά πεδία του Πρωτογενούς Τομέα της Οικονομίας και του Τουριστικού Τομέα. Αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, να συμβάλει δυναμικά στη σύνδεση των δύο προαναφερθέντων μείζονων τομέων οικονομικής δραστηριότητας, σύνδεση η οποία παραμένει ένα διαρκές διακύβευμα για την τοπική οικονομία.»

Τέλος, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Τζεδάκης, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων του επιμορφωτικού προγράμματος, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να βελτιώσουν περαιτέρω τις γνώσεις και τις δεξιότητες των παραγωγών και τυποποιητών του νησιού μας, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να βελτιώσουν την ποιότητα και την προώθηση των προϊόντων τους. «Προτεραιότητα της Διατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης αποτελεί η διασύνδεση των παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα με τις ξενοδοχειακές μονάδες και το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων σ' αυτήν την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα είναι δωρεάν, καθώς χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κρήτης.
Οι επιμορφούμενοι, μετά την επιτυχή παρακολούθηση του Προγράμματος, θα λάβουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνολικά, το επιμορφωτικό πρόγραμμα για κάθε επιμορφούμενο/η θα έχει διάρκεια 75 διδακτικές ώρες, που αντιστοιχούν σε 5 ECVET (ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης).

Περισσότερες πληροφορίες για το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα, τις διδακτικές ενότητες, τους επιμορφωτές και το ωρολόγιο πρόγραμμα στην Ιστοσελίδα του Προγράμματος: https://agro-tourism-training-roc.uoc.gr/

Όσοι/ες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα, καλούνται να εγγραφούν συμπληρώνοντας (και υποβάλλοντας) τη σχετική αίτηση-φόρμα εγγραφής στο: https://agro-tourism-training-roc.uoc.gr/sign-up/

Πηγή: NeaPaseges.gr - Image by evondue from Pixabay

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

shall we dance 560x594 0921