praxitelis anastasopoulos 750x150 1021 bougatsa pasa
09|09
2022
21:49

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Οι προοπτικές ανάπτυξης της αλιείας και της υδατοκαλλιέργεια στο επίκεντρο της τελικής εκδήλωσης του έργου ARIELPLUS

Η τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού έργου ARIELPLUS πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Κύριος σκοπός της εκδήλωσης , που διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης  σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο, ήταν η παρουσίαση των συμπερασμάτων του έργου ARIELPLUS αθώς και η ανάδειξη των προβλημάτων και των προοπτικών ανάπτυξης του κλάδου της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. Επίσης, θέματα λιμενισμού σκαφών, αύξηση κόστους παραγωγής, μαύρη διακίνηση αλιευμάτων, ανεπαρκείς ενημέρωση και αστυνόμευση τέθηκαν προς συζήτηση.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο κ. Ζαΐμης αναφέρθηκε στα υπάρχοντα προβλήματα όπως σε υποδομές, στο θεσμικό πλαίσιο, στον έλεγχο της διακίνησης, στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τονίζοντας: «Σίγουρα γίναμε σοφότεροι και οπλιστήκαμε με νέες ιδέες, έτσι ώστε τα όποια μελλοντικά προγράμματα να οργανωθούν πολύ πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες των ιχθυοκαλλιεργητών και των ψαράδων».

Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος από ένα σύνολο παραγόντων γύρω από τον κλάδο της αλιείας. Μάλιστα, η ψηφιακή παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της Ε.Ε., ήταν απόδειξη της εξωστρέφειας που επιχειρεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να πετύχει, με σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και των κατοίκων.

ariel pde 2

«Η αλιεία είναι συνυφασμένη με την οικονομία και αυτή τη στιγμή οι αλιείς της Δυτικής Ελλάδος αντιμετωπίζουν πραγματικά μία πρωτόγνωρη κατάσταση χαμηλής ζήτησης των αλιευτικών προϊόντων. Συνεπώς, εάν δεν ληφθούν μέτρα ενίσχυσης και οικονομικής στήριξης, θα αντιμετωπίσει ο κλάδος άμεσο και πρακτικό πρόβλημα στη συνέχιση της δραστηριότητάς του», επισήμανε με μήνυμά του ο κ. Βασιλόπουλος.

Ανάμεσα στους στόχους του έργου ήταν η μεγιστοποίηση της διάρκειας των αποτελεσμάτων του ARIEL στους ενδιαφερόμενους φορείς της μικρής κλίμακας αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών μέσα και πέρα από την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.

Τη συνάντηση εργασίας χαιρέτησε ο Χρήστος Οικονόμου, Προϊστάμενος Διοικητικής Μονάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, ο οποίος μίλησε για στρατηγικές για τις θαλάσσιες λεκάνες, την περιφερειακή θαλάσσια συνεργασία και την ασφάλεια στη θάλασσα.

Στην εκδήλωση εργασίας συμμετείχαν οι εξής:

Γεωργία Καραμπέρου συντονίστρια του έργου, Σωτήρης Καμμένος εκπρόσωπος της ιχθυόσκαλας Πατρών, Δημήτρης Βεσκούκηςπρόεδρος της παράκτιας αλιείας, ο Στάθης Ξενογιάννης πρώην πρόεδρος παράκτιας αλιείας, Ματίνα Λυτή εκπρόσωπος της εταιρείας ΣΑΩ, Δημήτρης Μουσαμάς εκπρόσωπος της AVRAMAR, Δημήτρης Ράπανος ιδιοκτήτης μονάδας εκτροφής πέστροφας, καθώς επίσης και αρκετοί ιχθυοκαλλιεργητές, ιδιοκτήτες μονάδων εκτροφής, σύλλογοι επαγγελματιών και ελεύθερων αλιέων, αλιευτικοί συνεταιρισμοί, εκπρόσωποι διβαριών, ιχθυοπώλες και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΔΕ.

 

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.