21|11
2018
19:14

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου Αλιείας (EFCA)

... με θέμα την επιχειρησιακή αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Υπηρεσίας (IMS) της EFCA

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα αλιείας και μετά από πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας (ΔΕΛΑΛ) του Αρχηγείου Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου Αλιείας (EFCA), κατά το χρονικό διάστημα 20-21/11/2018, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Παρακολούθησης Αλιείας (ΚΠΑ), επί του κεντρικού κτιρίου του ΥΝΑΝΠ, με θέμα την επιχειρησιακή αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Υπηρεσίας (IMS) της EFCA.

Η εν λόγω ψηφιακή υπηρεσία είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο συντονισμού του ελέγχου της αλιείας, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της EFCA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και διατίθεται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των κρατών-μελών, ιδίως στα Κέντρα Παρακολούθησης Αλιείας. Περιλαμβάνει επιχειρησιακή εικόνα σχετική με τη θαλάσσια επίγνωση σε πραγματικό χρόνο, τη συγχώνευση και τη συσχέτιση των δεδομένων εντοπισμού σκαφών (VMS), των επίγειων και δορυφορικών συστημάτων αυτόματης αναγνώρισης (AIS), αναγνώρισης και εντοπισμού μεγάλων αποστάσεων (LRIT), των συστημάτων ανίχνευσης σκαφών (VDS) καθώς και δορυφορικών εικόνων που προέρχονται από το ευρωπαϊκό σύστημα γεωσκόπησης «Copernicus».

Το συγκεκριμένο εξειδικευμένο σεμινάριο, που απευθυνόταν στα στελέχη του ΚΠΑ και της ΔΕΛΑΛ, παρασχέθηκε από εκπρόσωπο της EFCA και είναι το πρώτο του είδους που παρέχεται σε κράτος –μέλος της Ε.Ε. , στο πλαίσιο του ευρύτερου εκπαιδευτικού-υποστηρικτικού ρόλου της EFCA, με στόχο την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του έργου του ΚΠΑ, μέσω της χρήσης νέων ψηφιακών εργαλείων υψηλής τεχνολογίας.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.