06|12
2019
13:29

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Kατρίνης: Απλήρωτοι λόγω λαθών παραμένουν δικαιούχοι των ενισχύσεων της Βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

Με Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης θέτει το ζήτημα των λαθών που παρουσιάστηκαν στους σχετικούς πίνακες των ενισχύσεων της Βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι αρκετοί δικαιούχοι και ζητά από τον κ. Υπουργό να απαντήσει πότε πρόκειται να γίνουν οι διορθώσεις και πότε θα εξοφληθούν οι δικαιούχοι.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό το Μέτρο 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, έχει ως στόχο την ενθάρρυνση των γεωργών και κτηνοτρόφων να εφαρμόσουν τις μεθόδους της βιολογικής παραγωγής, όπως αυτές ορίζονται στους Κανονισμούς (ΕΚ) αριθ. 834/2007 του Συμβουλίου και αριθ. 889/2008 της Επιτροπής, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της χρήσης γεωργικών πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και την καλή διαβίωση των ζώων.

Στο πλαίσιο του Υπομέτρου 11.1., που έχει εφαρμογή σε όλη την επικράτεια, προβλέπονται ενισχύσεις προς τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφων για τη μετάβασή τους σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους.

Ωστόσο, υπάρχουν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα παραγωγοί που ενώ πληρώθηκαν κανονικά για το 2018, για τη φετινή χρονιά (2019) δεν έλαβαν τις ενισχύσεις τις οποίες δικαιούνται.

Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, το πρόβλημα ξεκινά από τον τρόπο με τον οποίο ανέβηκε ο πίνακας από το ΚΕΠΠΥΟ.

Με δεδομένο αυτό,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε πρόκειται να γίνουν οι διορθώσεις και πότε θα εξοφληθούν οι δικαιούχοι;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Κατρίνης

Γιώργος Φραγκίδης

Απόστολος Πάνας

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.