21|05
2019
08:05

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Σύσκεψη Αραχωβίτη με Ηλείους παράγοντες για τη στρεμματική

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ με τον Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φ. Κουρεμπέ, τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργο Κέντρο και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και τον Πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο, τον Αντιπρόεδρο Σωτήρη Κακαλέτρη και τον υπεύθυνο του ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ Άλκη Κωνσταντόπουλο, όπου συζητήθηκαν προβλήματα στις πληρωμές παραγωγών στις συνδεδεμένες ενισχύσεις βιομηχανικής τομάτας και κορινθιακής σταφίδας λόγω ποσότητας προϊόντος που παρέδωσαν ή λόγω τηλεπισκόπησης ή δασικών χαρτών.

Επίσης τέθηκαν τα θέματα πληρωμής του υπολοίπου 30% των αποζημιώσεων του 2018 καθώς και η πληρωμή των ΨΕΑ του 2016, όπως και οι εκκρεμότητες πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ παλαιότερων ετών (από το 2013 και μετά). Υπήρξε θετικό κλίμα και διάθεση επίλυσης των θεμάτων το ταχύτερο δυνατό.

Για την σταφίδα και την βιομηχανική τομάτα ζητήθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία και γι αυτό καλούνται οι παραγωγοί που είχαν πρόβλημα στην πληρωμή των συγκεκριμένων προϊόντων να ενημερώσουν την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας ή το ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ μέχρι το τέλος του μήνα για να εξεταστεί ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου συζητήθηκαν εκκρεμότητες παλαιότερων ετών , θέματα μεταβιβάσεων δικαιωμάτων καθώς και θέματα της τρέχουσας διαδικασίας συλλογής Αιτήσεως ΟΣΔΕ 2019.

Συζητήθηκε και το σοβαρό πρόβλημα των Δασικών χαρτών και κατατέθηκαν προτάσεις που θα εξεταστούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και μπορούν να λύσουν αρκετά προβλήματα με τις επιδόσεις των εμπλεκομένων αγροτεμαχίων.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη