22|06
2019
11:11

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Συνάντηση εργασίας της ΑΝΟΛ ΑΕ για τη σταφίδα

Συνάντηση εργασίας με φορείς και επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη σταφίδα, διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ολυμπίας, στα πλαίσια της υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος LEADER την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στα Γραφεία της εταιρείας στα Κρέστενα.

Η συνάντηση γίνεται με την ευκαιρία δύο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η εταιρεία στα πλαίσια του Προγράμματος LEADER και αφορούν στην σταφίδα.

Συγκεκριμένα το πρώτο είναι ένα Διατοπικό Σχέδιο με άλλες Αναπτυξιακές Εταιρείες της περιοχής παραγωγής κορινθιακής σταφίδας (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Κορινθία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), με θέμα "ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ- Στους δρόμους της μαύρης σταφίδας".

Βασικοί στόχοι του σχεδίου είναι:

  • να αναδειχθεί η ιστορία και η συμβολή της σταφίδας στην ανάπτυξη των περιοχών του σχεδίου,
  • να αξιοποιηθεί το δυναμικό και η μοναδικότητα της μαύρης σταφίδας,
  • να ενταχθεί δυναμικά στην ταυτότητα των περιοχών,
  • να διασυνδεθεί με τον τουρισμό
  • και να τονωθεί το ηθικό των παραγωγών αυτού του ιδιαίτερου προϊόντος, η καλλιέργεια του οποίου έχει ήδη ενταχθεί στον εθνικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το δεύτερο θέμα της συνάντησης είναι η 1η Προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος για ιδιωτικά έργα, στα πλαίσια της οποίας έχει προκηρυχθεί η Υποδράση 19.2.7.3 με τίτλο, "Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και τη κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και/ή την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό".

Στα πλαίσια της υποδράσης χρηματοδοτούνται ενέργειες συνεργασίας μεταξύ ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων και επομένως ενδιαφέρει τις επιχειρήσεις του Νομού.

Στη συνάντηση θα παρουσιασθούν οι παραπάνω δράσεις και θα διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους από τις επιχειρήσεις επεξεργασίας σταφίδας.

Εχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Ομιλος Φίλων Σταφίδας, η ΕΑΣ Ηλείας -Ολυμπίας, Επιχειρήσεις μεταποίησης Σταφίδας, καθώς και ιδιώτες, κάτοικοι της περιοχής, που έχουν ιδιαίτερη ενασχόληση με το θέμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΠ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΠΑΛΙΟΥΚΟΣ


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.