Αφιέρωμα Κατοικία Χειμώνας 2022

praxitelis anastasopoulos 750x150 1021 ΜΠΟΥΦΑΡΔΕΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ
Oilympian ΚΟΥΦΟΛΙΑΣ Διαφημιστείτε στο ilialive.gr
01|11
2022
07:52

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Αναδιάρθρωση Κορινθιακής Σταφίδας: Έντονο το ενδιαφέρον των παραγωγών για ένταξη στο πρόγραμμα

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι σταφιδοπαραγωγοί σχετικά με την ένταξή τους στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνάντησης στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας που οργάνωσε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.

Όπως τονίστηκε μάλιστα από τους εκπροσώπους της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Μαρίνο Βογιατζή και Βασίλη Παπαγιαννόπουλο, που κλήθηκαν γι αυτό τον σκοπό, η όλη διαδικασία, μπορεί να γίνει μόνο μέσω συνεταιρισμών, ενώ είναι πολύ σημαντικό να ακολουθηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να προσκομιστούν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη των αγροτών στο πρόγραμμα.

Ο κ. Βογιατζής εξηγώντας τι ακριβώς σημαίνει αναδιάρθρωση, επεσήμανε ότι: «Βρισκόμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την αναδιάρθρωση της μαύρης Κορινθιακής σταφίδας. Ουσιαστικά εννοούμε την επιδότηση στα χωράφια της μαύρης σταφίδας, γιατί με τα χρόνια τα παλιά χωράφια, έχουν σταματήσει να παράγουν την ποσότητα που θέλουμε και με τις καινούργιες επιδοτήσεις θα δημιουργηθούν οι βάσεις για νέες και καλύτερες παραγωγές για ένα προϊόν τόσο σημαντικό για τον ελληνικό αγροτικό χώρο».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγιαννόπουλος μιλώντας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σημείωσε πως: «Η Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα προϊόν το οποίο φαίνεται να έχει καλή θέση στις αγορές του εξωτερικού και γι’ αυτό η πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγών, είναι να μπορέσουν να κάνουν αναδιάρθρωση σε αυτή την καλλιέργεια. Το κομμάτι αυτό εξυπηρετείται μόνο μέσω των συνεταιρισμών και όχι από τους ιδιώτες παραγωγούς, δηλαδή με λίγα λόγια ο συνεταιρισμός θα αναλάβει και θα μοιράσει τα χρήματα στους παραγωγούς για να μπορέσουν να κάνουν την αναδιάρθρωση. Είναι ένα έργο το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει την περιοχή για τη συνέχεια του προϊόντος αυτού, της Κορινθιακής σταφίδας, που είναι από τα σημαντικότερα προϊόντα της περιοχής». 

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος εξέφρασε την επιθυμία του να προχωρήσει το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης τονίζοντας ότι: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε ποιοι σταφιδοπαραγωγοί θέλουν να κάνουν αναδιάρθρωση και θα ενημερωθούν για το τι προβλέπει ο νόμος και αν συμφέρει θα προχωρήσουμε. Εμείς πάντως ως Ομάδα Παραγωγών, θέλουμε να προχωρήσουμε. Οι αιτήσεις είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου αλλά πρέπει να δούμε και τις προϋποθέσεις για τις οποίες θα ενημερωθούμε σήμερα» τόνισε ο κ. Βαλιανάτος.

valianat staf 2

Google News ilialive.rg

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.