04|08
2019
09:06

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Ηλεία: Σε καλό δρόμο η παραγωγή της υπαίθριας επιτραπέζιας τομάτας

Μετά την καλή σεζόν που είχε η τομάτα θερμοκηπίου, "βγήκαν" στην αγορά και οι τομάτες υπαίθριας καλλιέργειας. Ο νέος αγρότης Μπάμπης Αγωγιάτης από το Επιτάλιο συνεχίζει την προσπάθεια που κάνει με την οικογένειά του για να κρατήσει ψηλά την ποιότητα προσφέροντας εξαιρετικό προϊόν στο καταναλωτικό κοινό.

Τον συναντήσαμε στην υπαίθρια καλλιέργειά του στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας, μια αρκετά παραγωγική περιοχή, στην συγκομιδή της ποικιλίας “Βερόνα”.

“Η καλλιέργεια ξεκινά τον Απρίλιο και η πρώτη συγκομιδή γίνεται στα τέλη Ιουνίου ενώ ολοκληρώνουμε στα τέλη Αυγούστου.Η παραγωγή φέτος είναι καλή στον καρπό, ο καιρός όμως δεν δυνάμωσε πολύ τα φυτά ώστε να πάρουν ύψος όπως έπρεπε. Όμως έχουμε παραγωγή. Αν μας βοηθήσει ο καιρός θα προσφέρουμε και εμείς πολύ καλή ποιότητα στο κοινό” μας είπε ο Μπάμπης Αγωγιάτης, που πουλά τα ποιοτικά προϊόντα του στις λαϊκές αγορές του Πύργου και της Γαστούνης.

Ο καιρός αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για την εξέλιξη μιας καλλιέργειας και ειδικά της υπαίθριας, καθώς η εκτός περιόδου βροχή ή ο καύσωνας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή. “Φοβόμαστε την κλιματική αλλαγή στην αγροτική παραγωγή. Ήδη υπάρχουν επιπτώσεις με παραγωγούς που εγκατέλειψαν μετά από ζημιές που έχουν υποστεί καθώς δεν είχαν άλλες δυνατότητες να καλλιεργήσουν” εξήγησε.

Όσο για την σεζόν στην επιτραπέζια τομάτα

Συνεχίζουμε με καλλιέργεια θερμοκηπίου από τις 15 Σεπτέμβρη με την ποικιλία “Ελπίδα”.

tomata 2

tomata 3

tomata 4

tomata 6

tomata 5

tomata 7

tomata 9

tomata 10

 


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.