31|08
2019
08:16

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Σταφίδα: Η ανομβρία και ο καύσωνας προκάλεσαν την ξήρανση

 Σε δυσχερή θέση βρίσκονται για άλλη μια φορά οι σταφιδοπαραγωγοί της δημοτικής ενότητας Ωλένης στον Πύργο μετά τη συνεχιζόμενη ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Η σταφίδα
ξεράθηκε και οι παραγωγοί αναζητούν στήριγμα μέσα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Όμως οι γεωπόνοι του οργανισμού κάνουν λόγο για προβλήματα που προκάλεσε στα φυτά μήκυτας και όχι οι καιρικές συνθήκες.

Σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Χειμαδιού - Σοπίου αναφέρει για το θέμα τα εξής: «Το συνεπές αγροτικό κίνημα, οι ομοσπονδίες και οι αγροτικοί σύλλογοι όλο το προηγούμενο διάστημα διεκδικούσαμε ο ΕΛΓΑ να είναι δημόσιος φορέας να βρίσκεται πλάι στου αγροτοκτηνοτρόφους να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς και για όλα τα παθογόνα αιτία. Όμως οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή που προσκυνάνε την ΕΕ του κεφαλαίου και συμφωνούν απόλυτα με την ΚΑΠ αποδεικνύουν ποιον ΕΛΓΑ θέλουν.

Θέλουν τον ΕΛΓΑ εισπρακτικό μηχανισμό βρίσκοντας αιτίες ούτως ώστε να μην αποζημιώνουν τους παραγωγούς. Η Κορινθιακή σταφίδα της Ηλείας λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας – ξηρασίας και καύσωνα έχει υποστεί ζημιά και κινδυνεύει να ξεραθεί. Την περιοχή του Χειμαδιού Σοπίου την επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και εμμέσως πλην σαφώς ρίχνουν τις ευθύνες στους αγρότες ότι δηλαδή η ζημιά οφείλεται σε μυκητολογικούς παράγοντες λες και οι αγρότες δεν ξέρουν να καλλιεργούν και τους δημιούργησε έκπληξη το γεγονός ότι τα χωριά χειμαδιό- Σόπι έκαναν αιτήσεις και τα υπόλοιπα όχι.

Σ’ αυτό τους απαντάμε ότι τα συγκεκριμένα χωριά έχουν αγροτικό σύλλογο είναι μέλη της ΟΑΣΗ και αγωνίζονται διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή. Καλούμε τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Κεχαγιά να έρθει ο ίδιος να κάνει αυτοψία. Εμείς για όλα τα παραπάνω καλούμε τους αγρότες της Ηλείας να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση».


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.