05|09
2019
10:33

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

ΟΑΣΗ: Τα αγροτικά προϊόντα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές

Ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί με την πώληση των προϊόντων των αγροτών σε βιομηχανίες, εμπόρους, μεταποιητές, εξέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Στην ανακοίνωσή της η Ο.Α.Σ.Η. αναφέρει:

Η συντριπτική πλειοψηφία των προ'ι'όντων πουλήθηκαν και συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Την ίδια στιγμή βεβαίως φτάνουν στη λαική κατανάλωση πολλαπλές φορές ακριβότερα και έτσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών κερδοσκοπεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Τελευταίο προ'ι'όν που τσακίζεται κυριολεκτικά το καλαμπόκι. Ένα προ'ι'όν που διαχρονικά ανέστησε οικογένειες που στήριξε την κτηνοτροφία του νομού και όχι μόνο. Κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την χαμηλή τιμή όταν και αυτοί μαζί με τους εισγωγείς εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους νόμους της Ε.Ε. που επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων (συνθήκη Μάστριχτ το 1992) και προχωρούν σε αθρόες εισαγωγές Μήπως σε ελληνοποιήσεις και σε αυτό το προ'ι'όν; Είναι αναγκαιότητα η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβιώσης στους παραγωγούς. Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει και είνα 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της Ε.Ε.

Αγρότες καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση έχουμε την εμπειρία, η απάθεια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια, η μιζέρια δεν μας ταιριάζουν. Προτεραιότητά μας είναι η ανασυγκρότηση και το δυναμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος ενάντια στις αντιλα'ι'κές πολιτικές της νέας ΚΑΠ της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.

Να είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες ότι έχουμε κατακτησει μόνο με ξεσηκωμο το αποσπούμε. Έρχεται και πάλι η ώρα.

Για το Δ.Σ. της Ο.Α.Σ.Η.

Γιαννόπουλος Χρήστος


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.