23|10
2019
13:14

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Γλοιοσπόριο ελιάς: Κινδυνολογικό εφεύρημα η πραγματικό πρόβλημα;

Του Νίκου Μιχαλόπουλου - Γεωπόνου

Το λάδι της Ηλείας δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος των δυνάμεων της αγοράς.

Το μαζέψτε γενικά γρήγορα τις ελιές ή ψεκάστε με τα κατάλληλα χαλκούχα μυκητοκτόνα (για όσους δεν θέλουν αγουρέλαιο) για την αντιμετώπιση του γλοιοσπορίου, το ΥΠΑΑΤ με τις Περιφερειακές του Υπηρεσίες οφείλουν άμεσα να το πουν και να ενημερώσουν τους ελαιοπαραγωγούς προκειμένου χωρίς καθεστώς πανικού να προγραμματίσουν την συλλογή του προϊόντος τους.

Επίσης δεν πρέπει οι "τελάληδες" που πέρσι διαλαλούσαν τη κακή ποιότητα του λαδιού στο Νομό μας (σε αντίθεση με ότι γινόταν σε άλλους νομούς) να επαναλάβουν το ίδιο λάθος ακόμα και στη περίπτωση πιθανού προβλήματος.

Το γλοιοσπόριο δεν ήρθε για να μείνει είναι εδώ από το 1920. Απλά για να μην είναι πρόβλημα θα πρέπει πλέον οι παραγωγοί να πεισθούν για την ανάγκη φυτοπροστασίας της ελιάς σε συνεργασία με τους Γεωπόνους και να μην περιμένουν μόνο τη Δακοκτονία.

Τέλος πιστεύω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με το προϊόν φορείς πρέπει να συνεργαστούν για τη προστασία του προϊόντος.

 


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη