25|10
2019
15:03

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Ανακοίνωση - απάντηση της ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - MEDITERRE & ΣΙΑ ΕΕ

Ανακοίνωση - απάντηση σχετικά με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο της Ηλείας εξέδωσε η εταιρία Παπαδόπουλος - Mediterre & ΣΙΑ ΕΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Μετά το άστοχο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πατρίς με τίτλο «ΜΑΖΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ», που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που εμείς και οι γεωπόνοι μας είπαν, διαπιστώσαμε πως το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι από την δική μας πλευρά να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους γιατί όλοι αυτοί που έγραφαν και κατηγορούσαν δεν τήρησαν τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία αφού δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία με την εταιρεία μας. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας ρωτήσουν τί εντοπίσαμε στις πρώτες ελαιοποιήσεις.

Από τις δηλώσεις μας αλλά και το κείμενο που δημοσιεύσαμε δεν προκύπτει ότι παρακινήσαμε τον κόσμο να συγκομίσει τον καρπό του άμεσα.

Ακούσαμε και διαβάσαμε έκπληκτοι από κάποια δημοσιογραφικά site ότι οι ανακοινώσεις που γράφτηκαν ως θέμα στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ είχαν σκοπό να παραπλανήσουν τους παραγωγούς προς όφελος μας.

Απαντάμε λοιπόν καταρχήν σε αυτούς και τα διάφορα παπαγαλάκια τους , πως η διαδρομή μας τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει αναμφισβήτητα πως η εταιρεία μας έχει βασικό στόχο την ανάδειξη της ποιότητας του Ηλειακού ελαιολάδου και των διαφόρων ποικιλιών του.

Δεν είναι τυχαίο πως είμαστε η Νο 1 εταιρία στην Ελλάδα και Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη των εταιριών με υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα.

Είμαστε η μοναδική εταιρία που προσπαθεί έμπρακτα να δώσει υπεραξία στο προϊόν των παραγωγών οι οποίοι καλλιεργούν σωστά και με σεβασμό πάντα προς το περιβάλλον.

Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο η εταιρεία μας διαθέτει τους δικούς της γεωπόνους οι οποίοι με δικό μας κόστος ενημερώνουν και συμβουλεύουν τους παραγωγούς διενεργώντας επισκέψεις στους ελαιώνες τους.

Όσον αφορά την παραγωγή του αγουρέλαιου οι παραγωγοί μας είναι συγκεκριμένοι. Πολύ πριν την ανακοίνωση μας για το γλοιοσπόριο οι γεωπόνοι μας επισκέφτηκαν για να ελέγξουν τους ελαιώνες τους καθώς και τον βαθμό ωριμότητας του ελαιοκάρπου πριν συγκομίσουν.

Όσον αφορά σε αυτούς που με τις τοποθετήσεις τους στα social media και σε διάφορα ενημερωτικά site αναφέρουν πως όλο αυτό συνέβη με σκοπό να ρίξουμε τις τιμές , τους ενημερώνουμε πως είμαστε ίσως η μοναδική εταιρεία η οποία θα πληρώνει μέχρι τέλος του Οκτωβρίου για την παραγωγή αγουρέλαιου 3.50 ευρώ το κιλό, την ίδια στιγμή ακριβώς που τα πρώτα λάδια στην Μεσσηνία ξεκίνησαν με τιμές κάτω από 2.80 ευρώ το κιλό.

Η ανακοίνωσή μας δεν είχε κανένα στόχο να αναστατώσει ή να τρομοκρατήσει τους παραγωγούς.

Αντιθέτως αναφέραμε τα αποτελέσματα των πρώτων ελαιοποιήσεων στις οποίες διαπιστώσαμε την παρουσία γλοιοσπορίου σε κάποιες περιοχές του Νομού.

Θεωρήσαμε ΧΡΕΟΣ μας όπως κάνουμε πάντα, να ενημερώσουμε για την ύπαρξή του , να εξηγήσουμε πώς το διαπιστώσαμε και να δώσουμε απλές συμβουλές για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Κανείς από εμάς δεν είπε ή παρακίνησε με οποιονδήποτε τρόπο να μαζέψουν όλοι γρήγορα τις ελιές.

Το ίδιο ακριβώς πράξαμε και πέρυσι που με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά μας αλλά και με ημερίδες που οργανώσαμε με στόχο την ενημέρωση όλων των παραγωγών της Ηλείας να προσέξουν τις καλλιέργειές τους γιατί θα υπάρξει έξαρση δάκου και γλοιοσπορίου.

Όπως όλοι γνωρίζετε, επιβεβαιωθήκαμε και είχαμε μια από τις χειρότερες χρονιές για το ελαιόλαδο της περιοχής μας με απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για τους ελαιοπαραγωγούς.

Τέλος, όλα αυτά τα αρνητικά δημοσιεύματα που είχαν εμάς ως αποδέκτες δεν μπορούν να μας σταματήσουν ή να αλλάξουν την φιλοσοφία μας για την ανάδειξη του ποιοτικού Ηλειακού ελαιόλαδου.

Εμείς θα συνεχίσουμε με αίσθημα ευθύνης να ενημερώνουμε τους παραγωγούς όλου του νομού με μόνο σκοπό την προστασία της καλλιέργειάς τους γιατί από τους παραγωγούς επιβιώνουν τα ελαιοτριβεία και χωρίς τα ελαιοτριβεία δεν υπάρχει ελαιόλαδο.

Απλά λοιπόν είναι τα πράγματα, για να υπάρχει διάρκεια σε μια σχέση παραγωγού και ελαιοτριβείου πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και αμοιβαίο όφελος.

Αυτό στην εταιρεία μας το γνωρίζουμε πολύ καλά όπως το γνωρίζουν και οι πελάτες μας , αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που μας εμπιστεύονται παραγωγοί από όλο το νομό και διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος"


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.