praxitelis anastasopoulos 750x150 1021 ilialive.gr
30|01
2020
09:23

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Νέο Ηλειακό οργανικό λίπασμα - Επαναστατική λύση στις καλλιέργειες

Με καινοτόμα Αμερικάνικη τεχνολογία τα οργανικά λιπάσματα της Ηλειακής βιομηχανίας λιπασμάτων GECAP

Μια καινοτόμα και πρωτοποριακή καλλιεργητική λύση Αμερικάνικης προέλευσης, τα οργανικά λίπασματα ECOLAND και τη σειρά «LEXUS», παρουσίασε η Ηλειακή βιομηχανία λιπασμάτων GECAP σε γεωπόνους και αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Στην εκδήλωση, που έγινε σε ταβέρνα στο Κορακοχώρι, ο εκπρόσωπος της εταιρίας, γεωπόνος Κώστας Γεωργίου, περιέγραψε το νέο αυτό είδος λιπάσματος, που προέκυψε έπειτα από πολλά χρόνια πειραματισμού και σε συνεργασία τόσο με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού όσο και της χώρας μας (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, που είναι κόκκοι λιπάσματος επικαλυμμένοι με την ψυχρά μέθοδο οργανικής ουσίας από υψηλής ποιότητας επεξεργασμένο λεοναρδίτη με μικροοργανισμούς, ο οποίος εισάγεται από βόρειες χώρες και κύρια από Νορβηγία, όπου υπάρχουν τα καλύτερα κοιτάσματα του ορυκτού. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργίου, η καινοτόμος αυτή μέθοδος έχει αφήσει πίσω της τον ανταγωνισμό, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν σε επίπεδο χημικών λιπασμάτων.

«Η απουσία οργανικής ουσίας στα καλλιεργούμενα εδάφη ήταν ένα μόνιμο άγχος των παραγωγών και αναζητούσαν μια λύση που θα έδινε μακροπρόθεσμα ζωή στα χωράφια τους.  Με την καινούρια αυτή μέθοδο καταφέραμε να βάλουμε την οργανική ουσία με τους μικροοργανισμούς πάνω σε κάθε κόκκο ξεχωριστά του λιπάσματος. Έτσι οι παραγωγοί δεν μπαίνουν στη διαδικασία των δύο εφαρμογών, που έχει και κόστος και ταλαιπωρία, αλλά γίνεται μία μόνο εφαρμογή με μία λίπανση και χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται η δομή του εδάφους», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

ECOLAND Koukoufilippos 1Ο γεωπόνος Ιωάννης Κουκουφίλιππος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παρουσίας οργανικής ύλης στις καλλιέργειες.

Με την Αμερικάνικη τεχνολογία ψυχρής επικάλυψης οργανικής ουσίας από υψηλής ποιότητας λεοναρδίτη σε κάθε κόκκο, το λίπασμα ECOLAND είναι ιδανικό για βασικές καλλιέργειες της περιοχής όπως καρπούζι και βιομηχανική ντομάτα. Αντίστοιχα η σειρά LEXUS περιλαμβάνει λιπάσματα ίδιας τεχνολογίας για καλλιέργειες όπως πατάτα, αμπέλι, ελιά, εσπεριδοειδή, καρπούζι και ντομάτα.

Η σημασία του εδάφους

Στο κύριο μέρος της παρουσίασης, ο γεωπόνος Ιωάννης Κουκουφίλιππος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τις καλλιέργειες το έδαφος και η επίδραση των οργανικών ή χημικών συστατικών του στην ανάπτυξη των φυτών. «Το έδαφος –τόνισε ο κ. Κουκουφίλιππος- αποτελεί βασικό στοιχείο ενός οικοσυστήματος. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπου γίνονται απίθανες αντιδράσεις και συνδυασμοί, ζουν εκεί εκατομμύρια μικροοργανισμοί, είναι γενικά ένα σύνολο που διαρκώς βρίσκεται σε αστάθεια αλλά και σε ισορροπία. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί πάνω και κάτω από την επιφάνεια του εδάφους εξαρτώνται από τις ιδιότητες των εδαφών. Συχνά ωστόσο το έδαφος αγνοείται γιατί είναι δύσκολο να παρατηρηθεί».

Εξήγησε ακόμη τους μηχανισμούς επίδρασης διαφόρων στοιχείων που εμπεριέχονται στα λιπάσματα (φώσφορος, ασβέστιο, κάλιο, άζωτο κλπ) στην ανάπτυξη των φυτών και τόνισε την αναγκαιότητα παρουσίας οργανικής ύλης στις καλλιέργειες, ώστε να εξισορροπούνται αυτές οι επιδράσεις. Οι καλλιεργητές είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να πάρουν εξειδικευμένες απαντήσεις από τους ομιλητές.

ECOLAND Georgiou«Καταφέραμε να βάλουμε την οργανική ουσία πάνω σε κάθε κόκκο λιπάσματος» τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, γεωπόνος Κώστας Γεωργίου

Αξίζει να τονιστεί ότι η βιομηχανία GECAP ιδρύθηκε το 1996 και βρίσκεται στην Ανδραβίδα Ηλείας, επί της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου. Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η εμπορία λιπασμάτων. Το 2006 πραγματοποίησε επένδυση, σε ιδιόκτητη έκταση 30 στρεμμάτων, μονάδας παραγωγής λιπασμάτων, με αποθηκευτικούς χώρους πρώτων υλών, ειδικών προδιαγραφών, χωρητικότητας 30.000τ.μ. και μονάδα παραγωγής με δυνατότητα συσκευασίας 1.000 μ.τ. την ημέρα.

ECOLAND 2 1

Η παραγωγή λιπασμάτων γίνεται  χρησιμοποιώντας α' ύλες προερχόμενες από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του εξωτερικού. Το κομβικό σημείο που βρίσκεται η μονάδα (μικρή απόσταση από τα λιμάνια Κατακόλου-Κυλλήνης), η εμπειρία των μετόχων της, το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό καθώς και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, συνθέτουν μια εταιρεία που μπορεί ν' ανταποκριθεί με ευχέρεια στις απαιτήσεις των πελατών της και στις ιδιαίτερες συνθήκες της Ελληνικής γεωργίας.

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.