01|02
2020
08:44

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Αμαλιάδα: Παράπονα για τα ΠΣΕΑ του 2016 - Έμειναν εκτός αρκετοί παραγωγοί

“Φωτιές” έχουν ανάψει στους παραγωγούς τα πορίσματα των ΠΣΕΑ του 2016 από τον ΕΛΓΑ. Μετά τους σταφιδοπαραγωγούς της Ωλένης και στην περιοχή της Αμαλιάδας αρκετοί παραγωγοί και κυρίως οινοπαραγωγοί.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος μιλώντας για το θέμα στο gaia365.gr σημείωσε τα εξής: “Ήρθαν οι καταστάσεις των ΠΣΕΑ του 2016 και υπάρχουν πάρα πολλοί παραγωγοί οι οποίοι δεν αποζημιώνονται. Η Ομάδα Παραγωγών εδώ είναι, όποιος επιθυμεί μπορεί να έρχεται να μας ρωτάει. Το σπουδαιότερο όμως είναι, ότι οινπαραγωγοί αυτά τα χρόνια, που είχαν κάνει μεταβιβάσεις στο ΟΣΔΕ για να πάρουν τα δικαιώματα, δεν πήγαν στην διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης να κάνουν την αλλαγή.

Ο ΕΛΓΑ ο οποίος διαχειρίζεται τα ΠΣΕΑ, πήρε το αρχείο από τη νομαρχία, από την ΔΑΟΚ και από κει και πέρα αυτοί οι παραγωγοί αφού δεν ενημέρωσαν την ΔΑΟΚ, δεν ήταν μέσα. Εμείς έχουμε επικοινωνήσει και με τον ΕΛΓΑ στην Αθήνα, έχουμε επικοινωνήσει και με την Πάτρα. Οι παραγωγοί έχουν προθεσμία ένα μήνα, να πάνε να κάνουν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ ένσταση διοικητικού, αλλά πρώτα πρέπει ο καθένας ανάλογα με την περίπτωσή του,  να πάρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά να πάει στην διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στο τμήμα Αμπέλου, εκεί να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα, να έρθει η σταφίδα στο όνομά τους και μετά να πάνε να κάνουν την ένσταση.

Εμείς λέμε σε όλους τους παραγωγούς να μην χάσουν την προθεσμία, διότι αν φύγει η προθεσμία των 30 ημερών, δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι. Εμείς εδώ είμαστε σαν Ομάδα Παραγωγών, να δούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να μη χαθεί ούτε 1 ευρώ από το νομό Ηλείας” σημείωσε.

Η επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών

Ο κ. Βαλιανάτος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο gaia365.gr, στο θέμα των τιμολογίων για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών και τόνισε πως “… ως Ομάδα Παραγωγών, έχουμε ξεκινήσει και μαζεύουμε τα τιμολόγια επιστροφής ΦΠΑ αγροτών για το 2019. Είναι αυτοί που είναι στο ειδικό καθεστώς. Η επιστροφή Φ.Π.Α. είναι 6% επί των ακαθαρίστων εσόδων του παραγωγού το 2019. Δηλαδή για τα προϊόντα που έχει πουλήσει ο παραγωγός, παίρνουν 6%. Μπορούν να μας φέρνουν εδώ τα τιμολόγια και τις εκκαθαρίσεις, το συντομότερο δυνατό κι εμείς θα προχωρήσουμε, θα τα πάμε στη ΔΟΥ Αμαλιάδος έτσι ώστε οι παραγωγοί, να πάρουν σύντομα τα χρήματά τους”.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.