09|02
2020
12:49

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

«Ζεστό» το αίτημα για διάνοιξη διώρυγας να μην πλημμυρίζουν καλλιέργειες στα Μακρίσια!

Οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των αγροτικών ζητημάτων στην συνάντηση Βασιλόπουλου με Μπαλιούκο

Οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των αγροτικών κυρίως ζητημάτων που αφορούν τον διευρυμένο δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων τέθηκαν στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλο με τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο στην Κρέστενα με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι η περιοχή έχει την δυναμική εκείνη να πρωταγωνιστήσει και στην αγροτική - παραγωγική διαδικασία.

Ένα από τα βασικά ζητήματα το οποίο ταλαιπωρεί χρόνια τους καλλιεργητές στα Μακρίσια , για τα οποία σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις είναι η διάνοιξη διώρυγας από το ύψος του αντλιοστασίου των Μακρισίων έως τα κατάντη του φράγματος του Αλφειού, με διοχέτευση των υδάτων κάτω από τους υπερχειλιστές, από κανάλι παραπλεύρως του δρόμου και με ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας του αντλιοστασίου, το οποίο διαρκώς αντιμετωπίζει προβλήματα στην αποσυμφόρηση των συσσωρευμένων υδάτων.

Το αίτημα κατέθεσε ο κ Μπαλιούκος στον κ Βασιλόπουλο όπου μαζί βρέθηκαν και στο σημείο και συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για να προχωρήσουν το σημαντικό αυτό έργο.

…και ομάδα παραγωγών για το πορτοκάλι!

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης ήταν η δημιουργία ομάδας παραγωγών για το πορτοκάλι έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης σε παραγωγούς εσπεριδοειδών που συμμετείχαν στην συζήτηση στο δημαρχείο. Οι παραγωγοί κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για την συμπεριφορά των εμπόρων με τις τιμές καθώς και για τις ζημιές που έχουν γίνει χωρίς να έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ.

Ακόμα έγινε εκτενή αναφορά για το καθεστώς που ισχύει και σήμερα με τις εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας και προτάθηκε για φέτος να μην αλλάξει κάτι ώστε να μην χαθεί η καλλιεργητική χρονιά. Συμφωνήθηκε επίσης να προταθούν αλλαγές στο νόμο 40/61 με μια από τις αλλαγές για πενταετή σύμβαση στους δικαιούχους εκτάσεων με ανανέωση για ακόμα πέντε χρόνια.

Συζητήθηκαν ακόμα διάφορα ζητήματα για δράσεις αγροτουρισμού, την διοργάνωση ημερίδας για την κτηνοτροφία και εξεύρεση λύσεων για την αδειοδότηση- νομιμοποίηση σταύλων , συμμετοχή στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού κ.α.

vasilopoulos krest2

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.