04|12
2018
18:15

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ζήτησε ο Κ. Μητρόπουλος από τον Αραχωβίτη

Στη συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας το απόγευμα της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η αναπροσαρμογή του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ με άμεση επικαιροποίηση των πινάκων ασφαλιστικής κάλυψης των καλλιεργειών, ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση.

«Έχει ήδη μετατοπιστεί η καλλιεργητική περίοδος σε πολλές οικονομικά σημαντικές καλλιέργειες, οι οποίες δυστυχώς είναι ευάλωτες σε ακραία καιρικά φαινόμενα και για αυτό τον λόγο κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η άμεση αναπροσαρμογή του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ» επεσήμανε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης εστίασε και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής τονίζοντας πως «η μάχη που δίνεται είναι καθημερινή και άνιση, καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει αλλάξει κυριολεκτικά τον καλλιεργητικό χάρτη της Ελλάδας».

mitrop araxovitis

Άλλα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν η θέσπιση βελτιωμένου συστήματος ελέγχων στη διακίνηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, η αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης του προγράμματος δακοκτονίας, η σύνταξη των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης για τις ιδιωτικές και δημόσιες βοσκήσιμες εκτάσεις, ο αγροτικός εξηλεκτρισμός και η αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

«Οι προσπάθειες που γίνονται στην κατεύθυνση βιωσιμότητας αλλά και εξέλιξης του πρωτογενή τομέα είναι πολλές, τόσο από τους ανθρώπους του μόχθου, όπως είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, όσο και από την πλευρά των Περιφερειών της χώρας. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο επιδιώκοντας τις βέλτιστες λύσεις», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, μετά το πέρας της συνάντησης.

 

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη