05|12
2018
20:13

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Δήλωση Αραχωβίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης προέβη σε δήλωση σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα.

«Το 95% των τροφίμων παράγονται άμεσα ή έμμεσα από το έδαφος. Τα εδάφη φιλοξενούν το ένα τέταρτο της βιοποικιλότητας του πλανήτη, ενώ υπολογίζεται ότι απαιτούνται 1.000 χρόνια για να σχηματιστεί ένα εκατοστό χώματος.

Το έδαφος είναι ένα από τα πιο σύνθετα οικοσυστήματα της φύσης: Περιέχει χιλιάδες οργανισμούς που αλληλεπιδρούν και καθιστούν δυνατή όλη τη ζωή. Είναι ένας φυσικός πόρος αναντικατάστατος που χρήζει άμεσης προστασίας από τον άνθρωπο.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι διάβρωση, κατολισθήσεις, ρύπανση, ερημοποίηση, υποβάθμιση. Το έδαφος της Ελλάδας, στο οποίο φυτρώνουν τα εκλεκτής ποιότητας ελληνικά αγροτικά προϊόντα και βόσκουν τα παραγωγικά μας ζώα κινδυνεύει από όλες τις παραπάνω απειλές.

Η προστασία του είναι επιτακτική ανάγκη. Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντιλαμβανόμενη το χρέος της πολιτείας απέναντι στη προστασία των φυσικών πόρων προσπαθεί να συμβάλει με το ρόλο της.

Η παραγωγή βιολογικών προϊόντων, η ορθολογική χρήση του νερού και η ορθή χρήση λιπασμάτων (μείωση της νιτρορύπανσης) είναι μερικές από τις δράσεις του ΥΠΠΑΤ που προσανατολίζονται στη προστασία του εδάφους και του περιβάλλοντος .

Σε συνεργασία με τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και τον FAO, συνεχίζουμε την προσπάθεια της διατήρησης της ποιότητας του εδάφους σε βιώσιμα επίπεδα για τις επόμενες γενιές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη