ionios 1520x250

praxitelis anastasopoulos 750x150 1021 bougatsa pasa 755x150 0122
21|07
2020
08:34

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Ηλεία: Ξεκίνησαν τα εργοστάσια της βιομηχανικής τομάτας

Με τις καλύτερες προοπτικές, ξεκίνησε χθες η παραλαβή της βιομηχανικής τομάτας του εργοστασίου της Unilever, παραγωγού της εταιρίας του Pummaro, στην Γαστούνη.

Φέτος αναμένεται να παραλάβει 40.000 τόνους προϊόντος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθυντή προμήθειας τομάτας του Εργοστασίου, Δημήτρη Ευθυμιόπουλου, αφού όπως δήλωσε «...η χρονιά μέχρι τώρα μας έχει πάει πάρα πολύ καλά, η υποστήριξη στους παραγωγούς μας από το γεωπονικό επιτελείο της επιχείρησης νομίζω έχει αποδώσει πάρα πολύ καλά, με σύμμαχο επίσης τις καλές καιρικές συνθήκες.

Euthimiopoulos

Σε αυτό που θέλουμε τώρα να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση, είναι να πάρουμε σωστά το προϊόν από την παραγωγή, από το χωράφι και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουμε θεσπίσει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια και των εργαζομένων μας αλλά και των συνεργαζόμενων παραγωγών αλλά και των μεταφορών και λοιπόν επισκεπτών του εργοστασίου. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή σεζόν, μετά από αρκετά χρόνια είμαι αισιόδοξος, ότι η παραγωγή θα πάει πολύ καλά, η ποιότητα σήμερα ξεκίνησε και για πρώτη μέρα είναι πολύ καλή, οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μένουμε στην αρχική μας εκτίμηση, ότι θα παραλάβουμε σχεδόν στους 40.000 τόνους ντομάτα, οι παραγωγοί μας είναι συνεργάτες μας χρόνια, και ειδοποιούν και το πρόγραμμα αειφορίας των καλλιεργιών το οποίο έχουμε ξεκινήσει από το 2011, οι παραγωγές μας θα είναι πάρα πολύ καλές, η ποιότητα μας είναι πολύ καλή και φέτος θέλουμε σύμμαχο τον καλό καιρό μέχρι τέλους για να πάνε όλα καλά» τόνισε ο κ. Ευθυμιόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Σε ό,τι αφορά το προϊόν των παραγωγών μας, έχουμε συμβόλαια με συγκεκριμένους ανθρώπους, η παραγωγή τους προορίζεται για εμάς, υπάρχει υποστήριξη από εμάς σε όλα τα εφόδια από τον σπόρο μέχρι οτιδήποτε χρειάζεται για να καλλιεργήσουν και θεωρούμε ότι όσον αφορά τους παραγωγούς μας, η ντομάτα θα προοριστεί για το εργοστάσιο μας. Δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού».

Επιπλέον ο διευθυντής του εργοστασίου, αναφερόμενος στους οδηγούς και τους παραγωγούς, υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούν το πρόγραμμα των παραδόσεων, το οποίο είναι ωριαίο και πάρα πολύ αυστηρό, καθώς έχει γίνει προγραμματισμός σχετικά με τον αριθμό των φορτίων που θα ξεφορτώνονται ανά ώρα. Άρα λοιπόν η τήρηση του προγράμματος είναι πολύ σημαντική για να είναι πολύ πιο φρέσκια η τομάτα από το χωράφι που έρχεται στο εργοστάσιο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης ο κ. Ευθυμιόπουλος στην τήρηση των μέτρων υγιεινής, στην χρήση μάσκας σε όλα τα μέρη του εργοστασίου και στην αποφυγή του συνωστισμού.

Maratos

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ομάδας Παραγωγών Γαστούνης, Σάββας Μαράτος, εμφανώς ενθουσιασμένος για την φετινή ποιότητα του προϊόντος τόνισε ότι: «Σήμεραξεκινάει η Unilever να παραλαμβάνει βιομηχανική τομάτα. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν φέτος να έχουμε ένα άριστο προϊόν και αναμένουμε και μεγάλες αποδόσεις. Οι προηγούμενες χρονιές ήταν καταστροφικές για το προϊόν γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν. Η τομάτα είναι η ελπίδα του τόπου. Συμβάλλει στην τοπική οικονομία με ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ περίπου, είναι ένα εισόδημα βασικό για το νομό Ηλείας, κρατάει το ισοζύγιο με τις άλλες καλλιέργειες σε μία ισορροπία, διότι αν ανέβει η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στο νομό Ηλείας και τα άλλα προϊόντα θα έρθουν κοντά. Εάν μειωθεί όμως η παραγωγή της τομάτας, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε ζημιές και ο παραγωγός δεν αντέχει οικονομικά άλλο, θα είναι ζημιά και για τις άλλες παραγωγές αλλά και γενικότερα για το νομό Ηλείας. Εύχομαι οι καιρικές συνθήκες να πάνε καλά μέχρι το τέλος, για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι παραγωγοί μας και να μείνει ζωντανός ο τόπος μας».

Valianatoss

Την ευχή του να συνεχίσουν οι καιρικές συνθήκες να ευνοούν τους παραγωγούς, εξέφρασε στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος ο οπόιος ανέφερε ότι: «Σήμερα (σ.σ χθες) κάνει έναρξη το εργοστάσιο Unilever βιομηχανικής τομάτας, αύριο αναμένεται να ανοίξει και το εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ. Μέχρι στιγμής τα πράγματα για την βιομηχανική τομάτα πάνε καλά, ευχόμαστε αυτό να συνεχίσει μέχρι το Σεπτέμβριο μήνα, να ολοκληρωθούν οι παραδόσεις, να μην έχουμε άσχημες καιρικές συνθήκες, να μην έχουμε αρρώστιες, διότι τα προηγούμενα χρόνια οι τοματοπαραγωγοί μας δεινοπάθησαν. Δεινοπάθησαν οικονομικά! Πιστεύω φέτος και εύχομαι να είναι μία καλή χρονιά, γιατί κάποτε ο νομός Ηλείας είχε 270.000 τόνους και τώρα έχουμε φτάσει στους 80-90. Από τα δύο εργοστάσια, τα οποία προσφέρουν στο νομό μας με 10 εκ. ευρώ και ανασαίνει οικονομικά ο νομός. Εύχομαι να έχουμε μία καλή συγκομιδή της βιομηχανικής τομάτας».

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

D318F270 1C22 4202 80DF B4E52E7916A0