16|01
2019
10:40

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Όπως έγινε γνωστό απο την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας γίνεται η συγκέντρωση των τιμολογίων για την επιστροφή του ΦΠΑ ειδικού καθεστώτος. Η προθεσμία μπορεί να αργεί (στις 31/10), όμως σταδιακά γίνεται η συγκέντρωση των τιμολογίων για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Το ποσοστό της επιστροφής ανέρχεται στο 6% επί των ακαθαρίστων εσόδων του οικονομικού έτους 2018. Οι παραγωγοί θα πρέπει να προσκομίσουν στην ομάδα παραγωγών τα πρωτότυπα τιμολόγια και τις πρωτότυπες εκκαθαρίσεις του έτους. Όσοι εξ αυτών για κάποιους λόγους τα έχουν υποβάλλει σε κάποια αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση κατάθεσης από την υπηρεσία.

Όπως τόνισε ο κ. Βαλιανάτος από 1/1/2019 καταργείται και το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα και διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω αυτών.

Έτσι τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας που διαθέτουν μέσω αυτής την παραγωγή τους στη βιομηχανική τομάτα, τη σταφίδα και το ελαιόλαδο μπορούν να τύχουν του ευνοϊκού αυτού μέτρου.

“Θα πρέπει οι δικαιούχοι να ενημερωθούν για τις διαδικασίες, ώστε να μην επιβαρυνθούν με το ποσό των 650 ευρώ.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη