21|01
2019
19:48

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Στο 11ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία στο Βερολίνο ο Στ. Αραχωβίτης

Στο Βερολίνο της Γερμανίας βρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2019 για την εκπροσώπηση της χώρας στο 11ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία και τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο Φόρουμ συμμετείχαν Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και εκπρόσωποι απ’ όλο τον κόσμο, συγκεκριμένα από 70 κράτη. Το θέμα του Φόρουμ ήταν «Agriculture Goes Digital - Smart Solutions for Future Farming».

Στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης ο Υπουργός τόνισε ότι τα προβλήματα της πείνας και του υποσιτισμού δεν οφείλονται στο γεγονός ότι η παγκόσμια αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για τον πληθυσμό, αλλά στην άνιση κατανομή του πλούτου και του χρήματος στον κόσμο ενώ έθιξε και το ζήτημα της απόρριψης μεγάλης ποσότητας τροφίμων. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών και στρατηγικών ώστε να καταπολεμηθεί η ανισότητα στην κατανομή του πλούτου και να διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση σε τροφή και νερό θα είναι ίση.

Ο Υπουργός συμμετείχε επίσης σε στρογγυλό τραπέζι συζήτησης, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν δύο μείζονες στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν: 1. Να καταπολεμηθεί η πείνα, η φτώχεια και η ανισότητα στον κόσμο και 2. Να μην εγκαταλείψουν οι άνθρωποι τις καλλιέργειες, τις εστίες και τη γη τους. Στην υπηρεσία αυτών των στόχων οφείλουν να τεθούν όλα τα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας.»

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, διαμορφώθηκε κείμενο, το οποίο υιοθετήθηκε ομόφωνα. Κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης, η ελληνική αντιπροσωπεία συνέβαλε καθοριστικά με προτάσεις, οι οποίες έτυχαν αποδοχής και ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο.
Παράλληλα, ο Υπουργός επισκέφθηκε την έκθεση «Πράσινη Εβδομάδα» και συναντήθηκε με τις ελληνικές συμμετοχές από Πελοπόννησο, Κρήτη και Μακεδονία και συζήτησε εκτενώς με τους εκπροσώπους αυτών για τη συμμετοχή τους και το κόστος αυτής.

foto typos210119

foto typos210119 1

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη