23|01
2019
12:40

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Βραβεύτηκε στη Μονεμβασιά ο Π. Πασσάς από την Αμαλιάδα

Αγρότης της Χρονιάς 2019 ο Ηλείος νεαρός παραγωγός κηπευτικών

Πρώτος των πρώτων» «Αγρότης της Χρονιάς 2019», αναδείχθηκε για τον θεσμό που διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά η Agrenda,  ο δραστήριος νεαρός παραγωγός κηπευτικών από την Αμαλιάδα Παναγιώτης Πασσάς ο οποίος µαζί µε αδέλφια του πέτυχαν την πλήρη καθετοποίηση της εκμετάλλευσης τους. Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων καθώς και η ημερίδα Farmer’s Day, έγιναν στο ξενοδοχείο KINSTERNA στην Μονεµβασιά και οι συµµετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Στη δεύτερη κατηγορία, αυτής της «Καλύτερης Κτηνοτροφικής Εκµετάλλευσης», διακρίθηκε ένας 35χρονος µε υψηλές περγαµηνές, αγελαδοτρόφος Σοφοκλής Φιλιππίδης, από το χωριό Γάζωρος στις Σέρρες  ενώ στη «Συλλογική Προσπάθεια» ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Ροβιών που στήριξε την επιτυχία του στην εξωστρέφεια.

Πρέπει να σηµειωθεί ότι φέτος δύο ακόμα ειδικά βραβεία εμπλούτισαν τον θεσµό, το πρώτο απονεμήθηκε στον Νίκο Βαρδούλη, έναν ευφυή βαμβακά από τον Νέσσωνα Θεσσαλίας και το δεύτερο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Συκέας Λακωνίας που παράγει άριστης ποιότητας ελαιόλαδα και έχασε στο νήμα την πρώτη θέση στην αντίστοιχη κατηγορία.

Η τελετή απονομής των βραβείων Παναγιώτης Πασσάς – Αγρότης Χρονιάς 2019

Από µικρό παιδί µάθαινε παίζοντας µέσα στα χωράφια δίπλα στον πατέρα του, ο 32χρονος σήµερα Παναγιώτης Πασσάς από την Αµαλιάδα. Όταν µεγάλωσε ήξερε µε τι ήθελε να ασχοληθεί, τόσο αυτός όσο και ο κατά δύο έτη µεγαλύτερος αδερφός του Βασίλης. Ωστόσο, έκαναν και οι δυο τους µια στάση στην Αθήνα, για να σπουδάσουν οικονοµικά. Τα φώτα της πόλης δεν συνεπήραν τα φιλόδοξα αγροτόπαιδα, τα οποία µε το πτυχίο στο χέρι βάλθηκαν να αυξήσουν την πατρική γη και περιουσία.

Έτσι, µε βήµατα µεθοδικά και αποφασιστικά, έκαναν τα 300 στρέµµατα του πατέρα τους 1.100 στρέµµατα, ενώ το µεγάλο άλµα έγινε όταν ύστερα από την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόµο το 2010, προχώρησαν σε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ, φτιάχνοντας ένα υπερσύγχρονο συσκευαστήριο µε ψυκτικούς θαλάµους και γραµµές τυποποίησης προϊόντων.

Το βασικό προϊόν της επιχείρησης είναι το καρπούζι, η παραγωγή του οποίου φτάνει τα 5.500 τόνους και είναι σε βαθµό 100% καθετοποιηµένη. Τα δυο αδέρφια καλλιεργούν και 200 στρέµµατα πατάτας µε παραγωγή 1.200 τόνους, ενώ από το 2015 έστησαν τα δικά τους θερµοκήπια, στα οποία καλλιεργούν καρπούζια και µαρούλια.

Στους άµεσους στόχους της επιχείρησης είναι η περαιτέρω αύξηση της γης και η κατασκευή περισσότερων θερµοκηπίων, µε στόχο να αυξήσουν το µερίδιο που έχουν στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε αυτές του εξωτερικού, όπως Ιταλία, Γερµανία και Ολλανδία. Για το λόγο αυτό, οι δυο επιχειρηµατίες, που σύντοµα θα γίνουν τρεις, όταν αποφοιτήσει ο γεωπόνος τρίτος αδερφός, βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, επενδύοντας 250.000 ευρώ ετησίως.

Το σκληροτράχηλο Mitsubishi L200 «στην υπηρεσία» του Αγρότη της Χρονιάς 2019

Ο παραγωγός κηπευτικών και καρπουζιών με επιχειρηματικό δαιμόνιο από την Αμαλιάδα, Παναγιώτης Πασσάς, μαζί με τα αδέρφια του θα αξιοποιήσουν για τρεις μήνες «στο μέγιστο» τις δυνατότητες που δίνει τόσο εκτός όσο και εκτός δρόμου το pick-up της Mitsubishi.

Το αναβαθμισμένο pick-up L200 της Mitsubishi θα έχει για τρεις μήνες στη διάθεσή του ο νικητής «Αγρότης της Χρονιάς 2019». Η Αδελφοί Σαρακάκης Α.Ε.Β.Μ.Ε, επίσημος εισαγωγέας των Mitsubishi στην Ελλάδα ήταν για άλλη μια χρονιά θερμός υποστηρικτής της εκδήλωσης-θεσμός «Αγρότης της χρονιάς», παρουσιάζοντας τα πλάνα της ως εταιρεία αλλά δίνοντας και περισσότερες λεπτομέρειες για το πολυτελές και «αθλητικό» Mitsubishi L200.

Πηγή: Agronews.gr


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη