23|01
2019
19:01

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Ημερίδα για τον «πράσινο χρυσό» από το Σύλλογο Γεωπόνων Ελ. Επαγγελματιών Ηλείας

Η  παραγωγή, τα προβλήματα καλλιέργειας και η προώθηση - Πύργος, συνεδριακό κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (νομαρχία) - Κυριακή  27 Ιανουαρίου 2019 10:00 πμ

 Ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας, θα προχωρήσει σε διοργάνωση ημερίδας  με θέμα :

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: «Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ...η παραγωγή, τα προβλήματα καλλιέργειας και η προώθηση…

Ο κλάδος παραγωγής του ελαιολάδου είναι από τους πλέον δυναμικούς της ελληνικής οικονομίας και ένας από τους ελάχιστους που στην περίοδο κρίσης διατηρεί τα μεγέθη του με σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες.

Το ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας με όπλο την ποιοτική του υπεροχή έναντι των ανταγωνιστών του. Η βελτίωση, η διασφάλιση και κυρίως η ανάδειξη της ποιότητας του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου αποτελούν προϋπόθεση για ουσιαστική παρουσία του προϊόντος σε επώνυμη τυποποιημένη μορφή στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, γεγονός που θα διασφαλίσει την προοπτική και το μέλλον του.

 Η φετινή δύσκολη χρονιά όμως για την ελαιοπαραγωγή, φαίνεται να επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις σε όλο το φάσµα της παραγωγικής αλυσίδας και ιδιαίτερα στον εξαγωγικό προσανατολισµό των προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου.

 Μπροστά λοιπόν στα νέα δεδομένα ο σύλλογος μας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην οποία θα παρευρεθούν ξεχωριστοί ομιλητές που θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν ότι αφορά  την παραγωγή ελαιολάδου.

Είναι αλήθεια άλλωστε, ότι παράγουμε σημαντικές ποσότητες, όμως είναι κρίσιμη η σημασία της οργανοληπτικής αξιολόγησης του ελαιολάδου, καθώς αυτή μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο για την είσοδό του σε απαιτητικές αγορές αλλά και να βοηθήσει τον παραγωγό να κατανοήσει τους τρόπους και τις μεθόδους με τους οποίους μπορεί να αναβαθμίσει ποιοτικά το προϊόν του αλλά και να το προβάλει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για τα μέλη μας , τους παραγωγούς αλλά και οποιονδήποτε σχετίζεται με το σοβαρό αυτό θέμα, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση των εισοδημάτων και της παραγωγικής δραστηριότητας.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος                                                                                                   Η γραμματέας

Αναστάσιος Τσάκωνας                                                                        Μαρία Μακρυγιάννη

afisa imerida


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.