as koryfis 2020

26|01
2019
10:39

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Ηλεία: Βγαίνουν στο δρόμο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι

Στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου θα συγκεντρωθούν στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου, οι αγροτοκτηνοτρόφοι μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Αγροτικό Πανηλειακό Συλλαλητήριο.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΣΗ απηύθηναν χθες κάλεσμα σε όλα τα μέλη τους να δηλώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος ανέφερε σχετικά: «Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους του Νομού να μετέχουν στο Πανελλαδικό  ξεσηκωμό που ξεκινά στις 28 του μήνα για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που έχουμε ως ταξικό αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης καθώς θέλουμε να μείνουμε στις καλλιέργειες μας, στα χωράφια μας, να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να παράγουμε προϊόντα για να θρέφουμε τον ελληνικό λαό.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε υποστεί μεγάλα χτυπήματα και από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται και από τη σημερινή κυβέρνηση όπως και από τις προηγούμενες. Έχουμε πάθει μεγάλες ζημιές από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από ζημιογόνα αίτια που δεν φέραμε ευθύνη εμείς αλλά η κυβέρνηση και η περιφέρεια. Να αναφέρουμε το μεγάλο πρόβλημα το οποίο υπήρξε φέτος με το λάδι και την ελαιοκαλλιέργεια που είχαν σαν συνέπεια το τσάκισμα των τιμών αλλά και την πτώση της ποιότητας καθώς ότι δεν πάρθηκαν τα σωστά μέτρα και δεν έγινε σωστά η καθοδήγηση των αγροτών για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα αυτό.

Παράλληλα εκκρεμούν οι αποζημιώσεις ενώ εκτός των διαδικασιών εκτίμησης του ΕΛΓΑ είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την ανεμοθύελλα που κτύπησε τα δέντρα και βέβαια οι αποζημιώσεις στην βιομηχανικήτομάτα. Δεν προχωρούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών με διάφορες δικαιολογίες ενώ έχουμε και απεντάξεις από τα ΠΣΕΑ όπως στα Μακρίσια με τις ζημιές του 2011. Ένα ακόμα ζήτημα είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής. Οι εφοπλιστές για τα καράβια τους παίρνουν 0,40€ το πετρέλαιο και εμείς πληρώνουμε 1,5 € για να καλλιεργήσουμε». 

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο αφορολόγητο όριο το οποίο μετά την συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχοβίτη «κλείδωσε» στις 7500€ αλλά και στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που έρχεται το 2019 και θα έχει ισχύ από το 2020 και μετά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στα προβλήματα που έχουν προκύψει με την διαθεσιμότητα του γάλακτος. 

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.