Quantcast

agrotiko cover 2021

kea pyrgou 1520x250 osde 042021

agrotax 755x150 0421 Salt & Sugar
05|05
2021
09:02

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

ΟΑΣΗ: Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά - Στην απεργία της 6ης Μάη

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αγρότες, αγρότισσες, κτηνοτρόφοι

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας χαιρετίζει την εργατική πρωτομαγιά, παγκόσμιο σύμβολο της πάλης της εργατικής τάξης και των θυσιών της ενάντια στην εκμετάλλευσή της. Απευθύνει, πλατύ κάλεσμα συμμετοχής όλων των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτροφών στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγείλει και στο νομό μας, εργατικά συνδικάτα και σωματεία για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μάη.

Σήμερα, έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους, αλλά και πείρα να σκεφτούμε, γιατί είναι ανάγκη να ενισχύσουμε τον αγώνα μας:

Παλεύουμε για την Υγεία!

Ένα και πλέον χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο τρόπος διαχείρισής της από την Κυβέρνηση στη χώρα μας και τις υπόλοιπες χώρες παγκόσμια, δείχνει με ποιους είναι και ποιους εξυπηρετούν οι κυβερνήσεις. Οι χιλιάδες νεκροί, οι εκατοντάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ, η μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, όπου τα νοσοκομεία στο Νομό μας έμειναν αθωράκιστα και τα Κέντρα Υγείας στα χωριά μας υπολειτουργούν, αποδεικνύουν ότι η λογική «κόστους - οφέλους», που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, βάζει στη ζυγαριά τις ανθρώπινες ζωές με τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, με θύματα τα λαϊκά στρώματα.

Φρένο στα αντιλαϊκά εκτρώματα!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Κυβέρνηση εντείνει την επίθεσή της στα εργατικά δικαιώματα, με νέα μέτρα όπως η καθιέρωση της 10ωρης εργασίας, όταν 135 χρόνια πριν, χύνονταν ποτάμια αίματος για το 8ωρο. Την ίδια ώρα, μόνον για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κοροναϊού, στους μεγαλοσχήμονες μοιράστηκαν 32 δις ευρώ για το 2020, ενώ για την αγροτιά όπως και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, τα όποια μέτρα ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσής μας, ενώ τα προβλήματα με το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των προϊόντων μας στους μεγαλέμπορους και μεταποιητές, οι ζημιές από καιρικά φαινόμενα, να παραμένουν, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή στα χωριά μας.

Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό!

Τα μέτρα που παίρνονται σε οικονομικό επίπεδο, συνοδεύονται από ένταση της καταστολής του λαϊκού παράγοντα. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, πάει «χέρι - χέρι» με την ένταση της καταστολής, του αυταρχισμού. Έχουμε τέτοια πείρα ως αγροτικό κίνημα από όλες τις κυβερνήσεις, με τα αγροτοδικεία, τις διώξεις εναντίων συνδικαλιστικών μας στελεχών και αγροτών, επειδή διεκδικούσαμε και διεκδικούμε το δίκιο μας. Δεν θα τους περάσει. Δεν θα μας βάλουν «στο γύψο», ούτε θα μας κλείσουν τα στόματα. Με οργανωμένη απειθαρχία, με την οργάνωση της πάλης μας συσπειρωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους, την Ομοσπονδία μας και σε συμμαχία και αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, θα σπάσουμε τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν.

Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις!

Δεν ξεχνάνε, ότι ζούμε σε μια περιοχή, στο μάτι του κυκλώνα των ανταγωνισμών μεγάλων αντιμαχόμενων κρατών, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, που μόνο κινδύνους εγκυμονούν για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Γι' αυτό, η χώρα μας γεμίζει βάσεις θανάτου. Τέτοιο ρόλο θέλουν να δώσουν στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο. Γίνονται ακόμη πιο φανερές οι αιτίες που οδηγούν τους λαούς όλου του κόσμου στο θάνατο από μια πανδημία, στη φτώχεια και την ανεργία, αιτίες που είναι ίδιες με αυτές που τους βάζουν να σκοτώνονται στους πολέμους, για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερη πίτα από τις αγορές και τον ενεργειακό πλούτο.

Παλεύουμε στο ίδιο μετερίζι!

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Μπροστά και στην 1η Μάη, η θέση μας είναι στο πλευρό των ταξικών συνδικάτων, των εργατοϋπαλλήλων, του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις έως και σήμερα αντιλαϊκές πολιτικές, των Κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και των μηχανισμών του, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ξέρουμε, ότι όπως εμείς πέφτουμε θύματα, των μεγαλεμπόρων, των μεταποιητών - βιομήχανων, που μας κλέβουν τον ιδρώτα από τα προϊόντα που παράγουμε για ένα ξεροκόμματο, καθώς και των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ που τους προστατεύουν, έτσι και οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία, με μέτρα που περιορίζουν το εισόδημα και τα δικαιώματα τους, δυσκολεύοντας τη ζωή τους. Παλεύουμε στο ίδιο μετερίζι!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα αλλάζουν, ανατρέπονται. Όταν ο λαός θέλει - μπορεί ! Οτιδήποτε κερδίσαμε, ήταν αποτέλεσμα μεγάλων οργανωμένων κινητοποιήσεων. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε από καμιά Κυβέρνηση και Υπουργό. Η δύναμή μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όποτε η πάλη μας ήταν πλάι-πλάι με αυτή των εργατών, των βιοπαλαιστών στις πόλεις, των γυναικών, της νεολαίας. Χαιρετίζουμε γι' αυτό και τα ταξικά συνδικάτα, τους εργαζόμενους όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε μαζί με τους εργάτες, στην
απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη, προβάλλοντας από κοινού και τα δικά μας αιτήματα
και διεκδικήσεις. Έχουμε την δύναμη να τα καταφέρουμε.

Απαιτούμε:

Τώρα λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της Υγείας του λαού με ευθύνη του κράτους (επιτάχυνση των εμβολιασμών, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις προσωπικού αγορά εξοπλισμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα).

- Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά εκτρώματα που εντείνουν την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό, όλες οι διώξεις εναντίων αγωνιζόμενων συνδικαλιστών αγροτών και άλλων εργατικών - λαϊκών φορέων.
- Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές προετοιμασίες και επεμβάσεις όπου γης. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, κανένας Έλληνας φαντάρος εκτός συνόρων.

Διεκδικούμε:

- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, τον παγετό. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που δίνονται σε πληττόμενους συναδέλφους, ενώ "μπουκώνονται" με δισεκατομμύρια ευρώ βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.
- Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, να σταματήσουν οι αστείες δικαιολογίες ότι δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες. Άμεση μείωση 50% αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, μείωση των τιμών τους.
- Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για την επιβίωσή μας, να μπορούν να καταναλωθούν τα προϊόντα μας από τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις.
- Απαλλαγή αγροτών και κτηνοτροφών από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
- Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας, χωραφιών, αποθηκών, αγροτικών μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, βιοπαλαιστών αγροτών - κτηνοτροφών. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.
- Να μη γίνει καμιά μείωση των επιδοτήσεων βάση και της νέας σε χειρότερη κατεύθυνση για την αγροτιά, ΚΑΠ. Να συνδεθεί η επιδότηση με την παραγωγή».

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΊΟ ΠΟΥ ΣΤΉΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Tags ΟΑΣΗ

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

mathisis pop 600x480