Quantcast

agrotiko cover 2021

kea pyrgou 1520x250 osde 042021

agrotax 755x150 0421 Salt & Sugar
06|05
2021
19:58

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Απάντηση προέδρου ΕΛΓΑ στον Αντωνακόπουλο

 «Οι δικαιούχοι θα πάρουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ αποζημίωσης»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου στον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου μετά και την επιστολή του δεύτερου που ζητούσε από τον πρόεδρο να μεριμνήσει ώστε οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής να αποζημιωθούν άμεσα μετά τις καταστροφικές συνέπειες των καλλιεργειών λόγω του παγετού και των χαλαζοπτώσεων του περασμένου Φεβρουαρίου. Γεγονός που αποδεικνύει την καλή συνεργασία και επικοινωνία όπως και την εμπιστοσύνη που υπάρχει στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Λυκουρέντζος, μεταξύ άλλων, τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ) και το Οικονομικό Επιτελείο είναι ενήμεροι για την κατάσταση των αγροτών. Και μάλιστα με κοινές δηλώσεις όλων οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι και το τελευταίο ευρώ, το οποίο δικαιούνται. Όσο για το χρόνο πληρωμής των αποζημιώσεων, αυτός εκτιμάται ως προς την περίοδο κατά την οποία ο κύριος όγκος των αγροτικών προϊόντων θα διατίθεται είτε για την εσωτερική αγορά είτε για εξαγωγές.

Συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρει στην επιστολή του:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σας ευχαριστώ θερμά για την ειλικρινή συνεργασία σας στην προσπάθεια, την οποία καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α., για την αποτύπωση της έκτασης και την ένταση των καταστρεπτικών συνεπειών των κυμάτων παγετού και χαλαζοπτώσεων που έπληξαν τις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου στην περιοχή σας.

Πέντε κύματα παγετού έπληξαν την χώρα από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τις τελευταίες ημέρες. Είμαστε σε θέση να έχουμε τεκμηριωμένη γνώση για το πόσο σημαντική είναι η ζημία. Θα απαιτηθούν δαπάνες για τις αποζημιώσεις, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό του ΕΛ.Γ.Α..

Είναι ενήμερος ο Πρωθυπουργός της χώρας, η Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ) και το Οικονομικό Επιτελείο. Με δήλωση του Πρωθυπουργού και με την συνεργασία όλων των Υπουργών προς την ίδια κατεύθυνση, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι και το τελευταίο ευρώ, το οποίο δικαιούνται.

LYKOURENTZOS ANDREAS

Χρειάζεται όμως να διαβούμε ορισμένα στάδια:

  • Το πρώτο στάδιο είναι καταλυτικής σημασίας για να επιτύχουμε ευκρινή, ακριβή εκτίμηση της κατάστασης με την συνεργασία των αιρετών εκπροσώπων, Δημάρχων και των αιρετών των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών.
  • Το δεύτερο στάδιο είναι το εκτιμητικό έργο, το οποίο θα υλοποιήσει ο ΕΛ.Γ.Α. και το οποίο θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χρονικής περιόδου της υποβολής δηλώσεων ζημίας. Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του εκτιμητικού έργου, ο ΕΛ.Γ.Α. θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις πληρωμές.
  • Το τρίτο στάδιο είναι η διασφάλιση του απαιτούμενου κεφαλαίου, το οποίο ήδη επιχειρείται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιο Λιβανό μέσω της πρωτοβουλίας του τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου το απόγευμα στην διάσκεψη των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως προς τον χρόνο των πληρωμών, μία ένδειξη υπάρχει, ότι την περίοδο κατά την οποία ο κύριος όγκος των αγροτικών προϊόντων θα διατίθετο είτε για την εσωτερική αγορά είτε για εξαγωγές, ο ΕΛ.Γ.Α. εκείνη την ώρα θα είναι σε θέση να καταβάλει πληρωμές αποζημιώσεων.»

(Δελτίο Τύπου)

                                                                                                                               

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φροντιστήριο Άνοδος