kea pyrgou 1520x250 2020

18|10
2018
06:15

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Δεν κόβεται το ρεύμα στους ΤΟΕΒ Επιταλίου - Πύργου - Πελοπίου

Σε ισχύ η προσωρινή διαταγή μέχρι την έκδοση της απόφασης

Του Γιάννη Σπυρούνη

Σε ισχύ παραμένει η προσωρινή διαταγή που έχει εκδώσει από τα μέσα του καλοκαιριού το δικαστήριο σχετικά με την μη διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ Επιταλίου, A’ Πύργου και Πελοπίου, στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες με τη ΔΕΗ, λόγω των χρεών των οργανισμών.

Χθες εκδικάστηκε η υπόθεση στο Πρωτοδικείο Πύργου και το δικαστήριο διατήρησε σε ισχύ την απόφαση που είχε λάβει προ καιρού και βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης  μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, πάντα υπό τον όρο της πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών. Έτσι οι εμπλεκόμενοι ΤΟΕΒ έχουν ένα περιθώριο περίπου τριών μηνών έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση για να βάλουν τάξη στις οφειλές τους και σε σχέση με τα μέλη τους και να μπορέσουν να ανταποκριθούν όποια απόφαση και αν ληφθεί. Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι εκπρόσωπο των τριών ΤΟΕΒ, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού κ. Φάμελος, αλλά και ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας ΔΕΗ κ. Κατάκης.

Ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας ΔΕΗ Γιάννης Κατάκης, τόνισε πως η απόφαση του δικαστηρίου θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος και θα βοηθήσει τους ΤΟΕΒ να νοικοκυρευτούν. «Θα βοηθήσει η διαδικασία αυτή τις διοικήσεις των ΤΟΕΒ να επιβάλουν κάποιους κανόνες στον τρόπο διαχείρισής τους, ενώ θα πρέπει και οι αγρότες να καταλάβουν ότι θα πρέπει να πληρώνουν τις εισφορές στα ΤΟΕΒ για να μπορέσουν και αυτά με τη σειρά τους να πληρώνουν τη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ μέσα στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που προσφέρει ως οργανισμός κοινωνικής ωφελείας, έχει βοηθήσει πολύ τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα.

Έχει κάνει πολύ υπομονή σε ότι αφορά τις πληρωμές των οφελών τους εδώ και χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει να μαζέψει αυτές τις οφειλές που έχουν αποβεί εις βάρος των αγροτών και των ΤΟΕΒ. Νομίζουμε ότι μέσα από αυτές τις δίκες τα πράγματα θα μπουν σε μια τάξη και όλοι θα καταλάβουν ότι ο καθένας θα πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και η ΔΕΗ να παρέχει αξιόπιστα τις υπηρεσίες της στους αγρότες αλλά και οι αγρότες να πληρώνουν για αυτό που λαμβάνουν διότι όλα έχουν ένα κόστος».

Ο κ. Κατάκης σημείωσε πως η ρύθμιση οφειλών με μεγάλο αριθμό δόσεων δεν εξυπηρετεί τους ΤΟΕΒ αφού για το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ καλούνται να καταβάλουν ετησίως το ποσό των 60.000 σε τόκους, που θα μπορούσε να διατεθεί για άλλες και πολύ πιο σημαντικές ανάγκες, όπως τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Ωστόσο όπως επισήμανε από τα στοιχεία που κατέθεσαν οι ΤΟΕΒ στο δικαστήριο με ένα ποσό της τάξης των δέκα ευρώ ανά στρέμμα ανά μήνα για κάθε μέλος, μπορεί να εξυγιανθούν οι τοπικοί οργανισμοί.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Φάμελος
goev 5


Ο πρόεδρος ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού Νίκος Φάμελος, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των ΤΟΕΒ. «Είναι κάποιες συσσωρευμένες οφειλές, η ΔΕΗ με τον εκβιασμό της εισέπραξε πάρα πολλά χρήματα με αποτέλεσμα οι ΤΟΕΒ να έχουν άδεια ταμεία και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον ΓΟΕΒ, ο οποίος έχει και την ευθύνη λειτουργίας του έργου. Με συνέπεια οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διότι δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους. Κι όλα αυτά έχουν να κάνουν αν η ΔΕΗ συνεχίσει και επιμένει να μην έρθει σε μια συνεννόηση και να προχωρήσει σε ρύθμιση των 120 δόσεων, να καταρρεύσει το έργο.

Έτσι και η ΔΕΗ θα χάσει τα χρήματά της και ο νομός οικονομικά θα βουλιάξει. Αν δεν υπάρξει παραγωγή, καταλαβαίνετε τι θα γίνει με την τοπική οικονομία. Η ΔΕΗ ας κατανοήσει επιτέλους ότι και η ίδια η πολιτεία και σε ό,τι αφορά τους ασφαλιστικούς φορείς και σε ό,τι αφορά τις ΔΟΥ, έχει προχωρήσει σε ανάλογες ρυθμίσεις με πολλές δόσεις και κούρεμα τόκων με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς κλπ. Επιτέλους η ΔΕΗ πρέπει να καταλάβει και το συμφέρον της ίδιας. Θέλει να εισπράττει ή να θέλει να τα χάσει όλα και να μην πάει και η χώρα μπροστά; Ελπίζω να το αντιληφθεί και να μην επιμείνει» είπε μεταξύ άλλων με αφορμή και την παρουσία του γενικού διευθυντή της εταιρίας και ζήτησε από την Π.Ε. Ηλείας και την Πολιτεία να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πληρεξούσιος δικηγόρος του ΤΟΕΒ Επιταλίου Kωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, σημείωσε μετά το πέρας της διαδικασίας πως «… έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης, καθότι πρόκειται για ένα δύσκολο κοινωνικό πρόβλημα, πέρα από τη νομική του διάσταση. Εκθέσαμε όλα τα πραγματικά περιστατικά, τις προσπάθειες που έχει κάνει ο ΤΟΕΒ Επιταλίου για την αποπληρωμή των χρεών του, όπως και τον κίνδυνο που υφίσταται από ενδεχόμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης κατά τη χειμερινή περίοδο».

goev 2

goev 3

goev 4

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.