Το Χειροποίητο - Καφές και σνακ - Πύργος ilialive.gr
22|08
2021
15:37

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Βλέπουν μπροστά οι ΤΟΕΒ και αναζητούν την βιώσιμη ανάπτυξή τους!

Νέα σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Θ.Βασιλόπουλου με διοικητικά συμβούλια και εργαζόμενους

Στο πλαίσιο της εν εξελίξει δημόσιας διαβούλευσης-διερεύνησης των προβλημάτων και των θεμάτων λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε μια ακόμα ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Η σκοπούμενη θεσμική αναμόρφωση θα κινείται προς την κεντρικοποίηση του συστήµατος και την εξασφάλιση της εισπραξιµότητας, ενώ διερευνάται και η δυνατότητα συνενώσεων των ΤΟΕΒ, όπου είναι τεχνικά δυνατό και σε βάθος χρόνου και μετά από μελέτη των οικονοµικών παραµέτρων, προκειµένου να επέλθει µία εις βάθος εξυγίανση.

Στην σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και εργαζομένων διατυπώθηκαν προβληματισμοί αλλά και προτάσεις οι οποίες θα κωδικοποιηθούν το επόμενο διάστημα και θα σταλούν για επεξεργασία στο υπουργείο όπου θα έχει την τελική πρόταση για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους.

Ο κ Βασιλόπουλος στην τοποθέτησή του σχολίασε με έμφαση ότι «Η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων βάσει και πράσινων προτύπων αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς ο επόμενος ορατός κίνδυνος μπροστά μας είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η αναμόρφωση που προωθεί το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα της λειτουργίας των ΟΕΒ ολιστικά με όρους και προϋποθέσεις του σήμερα.»

Στη συζήτηση που συμμετείχε και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος αναπτύχθηκαν από όλους οι οργανωτικές, και λειτουργικές παθογένειες της υφιστάμενης νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων υποδομών, αλλά οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε τεχνικά έργα.

vasilop toev2

vasilop toev3

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

korkolis pop 0921