09|05
2019
20:38

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Για δεύτερη φορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Π.Ε.Ν.Α.

Σαφή στήριξη στο έργο του προέδρου της Π.ΕΝ.Α. Θεόδωρου Βασιλόπουλου

Το σημαντικό έργο που επιτελεί η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Θεόδωρο Βασιλόπουλο, για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της χώρας, αναγνώρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη νέα συνάντησή του με το μεγαλύτερο και μακροβιότερο συνδικαλιστικό όργανο των αγροτών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, χάρη στην παρουσία των νέων αγροτών, οι οποίοι δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα για την στήριξη της ελληνικής υπαίθρου κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, υπάρχει ελπίδα για την αναστροφή του δυσμενούς για τη χώρα κλίματος.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι αγρότες αποτελεί και το γεγονός ότι ζήτησε να συναντηθεί με τη διοίκηση της ΠΕΝΑ για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενάμιση μηνός. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Π.Ε.Ν.Α επεσήμανε ότι τα μέτρα εφαρμογής της επόμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Ελλάδα πρέπει να σχεδιαστούν με ουσιαστική συμμετοχή των αγροτών, της Περιφέρειας και των κατοίκων της υπαίθρου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραίνεσε τους νέους γεωργούς να πιέσουν το πολιτικό σύστημα να ακούσει τις προτάσεις τους και να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότερο, καθώς αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας, η οποία στηρίχτηκε διαχρονικά στις ρίζες της στην επαρχία.

Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις της ΠΕΝΑ για τις οποίες ενημερώθηκε αναλυτικά, τονίζοντας πως οι νέοι αγρότες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στο σχεδιασμό πολιτικών που αφορούν την γεωργία και την κτηνοτροφία τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  
Μεταξύ των μέτρων και των δράσεων που προτείνει η Π.Ε.Ν.Α. για την ανάπτυξη της υπαίθρου και του γεωργικού τομέα είναι:

  • Ετήσια επενδυτικά μέτρα για γρήγορη υλοποίηση και μόχλευση των χρημάτων
  • Έμφαση στην αξιοποίηση της τουριστικής αγοράς για τα προϊόντα διατροφής
  • Χαμηλή φορολογία- μηδενική παραοικονομία
  • Αποτελεσματική διοίκηση στο ΥΠΑΑΤ και τους Οργανισμούς
  • Σταθερή και ευέλικτη πολιτική εξαγωγών
  • Χρήση ήπιων μορφών ενέργειας και εξοικονόμηση πόρων και μείωσης κόστους παραγωγής
  • Εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων και καινοτομίας
  • Αξιοποίηση ΕΛΓΟ Δήμητρα προς όφελος των αγροτών
  • Χρηματοοικονομικά εργαλεία για ρευστότητα
  • Δημιουργία υποδομών στην ύπαιθρο

 Οι νέοι αγρότες επικεντρώθηκαν στην ανάγκη  για κατάρτιση και ενημέρωση, στην ανάγκη αξιοποίησης της γεωργικής γης από τους γεωργούς που μπορούν να παράγουν, την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κλιματική αλλαγή.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη γενικότερη κατάσταση της Ελληνικής υπαίθρου και της χώρας γενικότερα.

                           

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.