as koryfis 2020

03|02
2020
16:53

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Από τα 2/3 του κοινοτικού γάλακτος παρήχθησαν τυρί και βούτυρο

Σύμφωνα με στοιχεία του eurostat το 2018, 156,8 εκατομμύρια τόνοι πλήρους γάλακτος υποβλήθηκαν σε επεξεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).  

Τα γαλακτοκομεία της ΕΕ παρήγαγαν 10,3 εκατομμύρια τόνους τυριού, καθώς και 2,4 εκατομμύρια τόνους βουτύρου και άλλων λιπαρών προϊόντων («κίτρινα προϊόντα»). Για την παραγωγή τυριού και βουτύρου χρησιμοποιήθηκαν τα δύο τρίτα (67%) του συνόλου του γάλακτος που ήταν διαθέσιμο στα γαλακτοκομεία.

Η ΕΕ παρήγαγε επίσης 30,1 εκατομμύρια τόνους γάλακτος κατανάλωσης (περίπου 17 εκατομμύρια τόνοι από πλήρες γάλα και 13 εκατομμύρια τόνοι από αποκορυφωμένο γάλα) και 3,0 εκατομμύρια τόνους γαλακτικών κόνεων. Το γάλα κατανάλωσης αντιπροσώπευε περίπου το ένα δέκατο (11%) του συνόλου του γάλακτος που χρησιμοποιήθηκε από τα γαλακτοκομεία το 2018.

Η Γερμανία παρήγαγε τα περισσότερα τυριά μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ (2,2 εκατομμύρια τόνοι, 22% του συνόλου της ΕΕ), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (προκαταρκτικά 1,9 εκατομμύρια τόνους, το 19% του συνόλου της ΕΕ) και την Ιταλία (1,3 εκατομμύρια τόνοι, 13% Το σύνολο της ΕΕ). Το Ηνωμένο Βασίλειο παρήγαγε 6,8 εκατομμύρια τόνους γάλακτος κατανάλωσης το 2018, αντιπροσωπεύοντας λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο (23%) του συνόλου της ΕΕ.

Πηγή: NeaPaseges.gr

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.