10|01
2019
14:43

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Ανατροπή των σχεδίων για εγκατάλειψη της αιγοπροβατοτροφίας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διοίκηση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, για τυχόν υλοποίηση των προθέσεων της Κομισιόν, να δοθούν κίνητρα στους αιγοπροβατοτρόφους να εγκαταλείψουν τον κλάδο.

Αναστάτωση επικρατεί στον κλάδο της κτηνοτροφίας και ειδικότερα της αιγοπροβατοτροφίας, με όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την πρόθεση της Κομισιόν να προχωρήσει στην πριμοδότηση των αιγοπροβατοτρόφων προκειμένου να εγκαταλείψουν τις εκμεταλλεύσεις τους δίνοντάς τους ως αντίτιμο μια ισχυρή αποζημίωση. Η αιγοπροβατοτροφία αποτελεί παραδοσιακά, έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της χώρας και βασικό πυλώνα στήριξης των τοπικών οικονομιών, συμβάλλοντας καθοριστικά στο εισόδημα των αγροτών. Μπροστά στην απειλή να καταρρεύσει, ειδικά σε μια περίοδο, που βάλλεται από τις συνεχείς μειώσεις της τιμή του γάλακτος και των ελληνοποιήσεων, αποτελεί προτεραιότητα η στήριξή της.

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς καλεί την πολιτεία να πάρει άμεσα θέση, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι πολύ επικίνδυνη με δεδομένο ότι οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ασφυκτιούν λόγω της πρόσθετης κατάρρευσης της τιμής του γάλακτος, που  τις έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.  «Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο και θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες, αφού ο κτηνοτρόφος σήμερα μη μπορώντας να ανταποκριθεί στα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη να παραπλανηθεί και να εγκαταλείψει την εκμετάλλευσή του. Αυτό θα έχει επιπρόσθετο αποτέλεσμα την ερημοποίηση της υπαίθρου και την ρήξη του κοινωνικού ιστού», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Επισημαίνει δε, ότι οι κτηνοτρόφοι της χώρας ζητούν «κίνητρα για να παράξουμε και όχι κίνητρα για να σταματήσουμε την παραγωγή και να γίνουμε και εμείς κομμάτι ανέργων ή επιδοματούχων».

Σε περίπτωση, που επαληθευθούν οι πληροφορίες αυτές, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς, η αντίδραση των κτηνοτρόφων της χώρας και των φορέων τους θα είναι άμεση και δυναμική και δεν θα επιτρέψουν να παραδοθούν άνευ όρων, στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, καλεί την πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα με όσα μέσα διαθέτουν, σε συνεργασία με τους αγροτικούς φορείς της χώρας, προκειμένου να αποτρέψουν και να εμποδίσουν  μία τέτοια εξέλιξη, που θα πλήξει καίρια την αγροτική οικονομία και τους κτηνοτρόφους της χώρας. 


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη