praxitelis anastasopoulos 750x150 1021 bougatsa pasa
29|04
2022
08:12

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Πύργος: Σε επιφυλακή Δασαρχείο και Κυνηγετικός Όμιλος για τη λαθροθηρία

Διαρκή αγώνα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της λαθροθηρίας δίνουν τόσο το δασαρχείο του Πύργου όσο και ο Κυνηγετικός Σύλλογος σε συνεργασία με την αστυνομία.
Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους ελέγχους για τον περιορισμό της παράνομης θήρας του τρυγονιού αφού τα πουλιά αυτά τώρα περνούν από την χώρα μας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας ενώ παράλληλα είναι και περίοδος που τα πουλιά αναπαράγονται και απαιτείται χρόνος για να μπορέσουν οι νεοσσοί να αναπτυχθούν και τα μεγάλα να φροντίσουν τα μικρά τους. 

Σε δηλώσεις το στο ilialive.gr o κ. Λάττας αναφερόμενος στο θέμα αυτό επεσήμανε ότι η δασική υπηρεσία εκτελεί περιπολίες όλο το έτος, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. «…Μάλιστα δύο συνεργεία της ένα πρωί, ένα απόγευμα βρίσκονται καθημερινά έξω και κινούνται σε όλο το δασικό και αγροτοδασικό δίκτυο της περιοχής μας. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε και από καταγγελίες αλλά και από περιστατικά που έχουμε ήδη αντιληφθεί, συμπολίτες μας κυρίως νεαρής ηλικίας να ασχολούνται με το κυνήγι. Κυρίως του τρυγονιού, που αυτή την περίοδο περνούν τα τρυγόνια από την χώρα μας. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι πολλαπλό. Πρώτον γιατί είναι περίοδος που απαγορεύεται το κυνήγι, δεύτερον γιατί είναι περίοδος που τα πουλιά γεννούν και χρειάζονται και αυτά χρόνο για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν και τρίτον είναι, ότι πολλοί έχουν και μία κακή συμπεριφορά χρησιμοποιώντας όπλα και σφαίρες τα οποία είτε δημιουργούν προβλήματα σε παραθεριστές, σε ανθρώπους που βρίσκονται σε εξοχικές κατοικίες ή στις αγροικίες τους. Το τελευταίο διάστημα είχαμε τέτοια περιστατικά» σημείωσε ο δασάρχης Πύργου ο οποίος τόνισε ότι σε μια τέτοια περίπτωση κατέσχεσαν και ότι χρησιμοποιούσαν προκειμένου να ασκήσουν αυτή την παράνομη δραστηριότητα οι λαθροθήρες.

Lattas

Επιπλέον ο Δασάρχης Πύργου ορμώμενος από τις πολλές καταγγελίες που υπάρχουν αναφορικά με το παράνομο κυνήγι, σημείωσε ότι η περίοδος αυτή είναι ιδανική για
δασική αναψυχή και κάλεσε όλους τους πολίτες να περπατήσουν στο δάσος, «…άλλωστε η άνοιξη προσφέρεται για όλα αυτά, καθότι είναι μία εποχή πλούσια σε αρώματα, χρώματα και ήχους. Ζούμε σε μία περιοχή που αν κάνεις μία βόλτα έξω αυτή την περιοχή δε βλέπεις τίποτα άλλο από αρώματα, χρώματα και ήχους πουλιών. Είναι κρίμα να διαταράσσουμε αυτή την περίοδο, που είναι περίοδος αναπαραγωγής των πουλιών, για να μπορέσουμε να θηρεύσουμε δύο – τρία τρυγόνια και να μην γίνει τίποτα. Πρέπει να επισημάνουμε λοιπόν στους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κοιτάξουν όλα τα υπόλοιπα εκτός από το παράνομο κυνήγι που έχουμε πολλές καταγγελίες».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την καταστολή της λαθροθηρίας διαχωρίζοντας τον λαθροθήρα από τον κυνηγό. «Δεν είναι μόνο το θέμα με τα τρυγόνια και με όλες τις άλλες περιπτώσεις, η λαθροθηρία είναι πάντα λαθροθηρία. Απλώς, στην περίοδο που έχουμε την μετανάστευση των τρυγονιών είναι το τρυγόνι, νωρίτερα είναι τα πάπια, αργότερα είναι ο λαγός, η λαθροθηρία συμβαίνει. Εκεί λοιπόν πάντα υπάρχει μία καλή συνεργασία με το δασαρχείο και βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις και με την αστυνομία, έχουν γίνει περιπολίες και μπλόκα και κάποιες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί και έχουν καταγραφεί. Είχαμε βέβαια σε πολλές από αυτές και καταγγελίες.  Και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν υποβληθεί μηνύσεις.

Konstantopoulos Alkis

Ως Κυνηγετικός Σύλλογος πάντα, εκτός από τις καταγγελίες αλλά και με το καθημερινό πρόγραμμα των περιπολιών των θηροφυλάκων των ομοσπονδιακών και του συλλόγου, προσπαθούμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την περιοχή μας, για να αποτρέψουμε και όπου υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις λαθροθηρίας να παταχθούν. Είναι δύσκολα, γιατί η περιοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη και ο αριθμός των θηροφυλάκων  είναι μικρός. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε παντού ταυτόχρονα, παρόλα αυτά πολλές φορές εκμεταλλευόμενοι τις καταγγελίες που υπάρχουν έχουμε φέρει αποτελέσματα. Έτσι έγινε και φέτος με μία – δύο περιπτώσεις στις οποίες μάλιστα έχουν υποβληθεί και μηνύσεις που όταν τελεσιδικήσουν θα ανακοινωθούν και επίσημα τα αποτελέσματα. Χωρίς να πιστεύουμε ότι υπάρχει περίπτωση να εξαλειφθεί η λαθροθηρία στο 100%, εμείς θα συνεχίσουμε για το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε πλέον, αυτός που αρέσκεται σε τέτοιου είδους δράσεις, να συνετιστεί και να σταματήσει» τόνισε ο κ. Κωσταντόπουλος επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να δοθεί μεγάλο βάρος στους νέους, προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν την νοοτροπία του σωστού κυνηγού, καθώς το κυνήγι δεν έχει καμία σχέση με την λαθροθηρία. Αφού όπως υπογράμμισε ο λαθροθήρας δεν είναι κυνηγός αλλά αυτός που λαθραία καρπώνεται ότι δεν του ανήκει.

Google News ilialive.rg

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.