25|10
2018
12:41

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Αμαλιάδα: Έτοιμο να λειτουργήσει ξανά το Λαγοτροφείο του Κυνηγετκού Συλλόγου

Στο τελικο σταδιο λιγο πριν την επαναλειτουργία του Λαγοτροφείου βρίσκεται ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μουσάς, τις τελευταίες 20 ημέρες, προχώρησαν υπερεντατικά οι εργασίες, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος, να επισκευαστούν οι κλωβοί στους οποίους θα μπουν οι λαγοί που θα προμηθευτεί ο σύλλογος, να γίνει απολύμανση, κλαδέματα και περιποίηση των δέντρων και ελαιοχρωματισμοί στο χώρο του Λαγοτροφείου.

“Θα μπορεί να είναι και επισκέψιμο και θα πρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή όψη” σχολίασε ο κ. Μουσάς. “Οι λαγοί τους οποίους θα προμηθευτούμε ως γεννήτορες έχουν ήδη παραγγελθεί από τον μειοδότη προμηθευτή και την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρουμε το δείγμα DNA που προβλέπεται από τον νόμο, προκειμένου να πάρουμε το πιστοποιητικό γενετικής ταυτοποίησης που χρειάζεται για τους λαγούς γεννήτορες και αμέσως μετά την απάντηση που θα λάβουμε από το Πανεπιστήμιο που θα κάνει την εξέταση, θα προβούμε στην αγορά και μεταφορά των λαγών στο χώρο του λαγοτροφείου μας” είπε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

“Το να λειτουργήσει το Λαγοτροφείο μας ξανά αποτελούσε μια δέσμευση απέναντι στα μέλη μας τον τελευταίο καιρό, μιας και τα τελευταία περίπου τρία χρόνια, δεν ήταν δυνατό να ανταποκριθούμε στις τεράστιες ανάγκες που έχει καθαρά για οικονομικούς λόγους. Πρέπει επίσης να τονίσουμε πως είναι μια κίνηση μείζονως σημασίας, απο την μια γιατί όπως έχουμε ξαναπεί το λαγοτροφείο είναι ένα τεράστιο έργο που φτιάχτηκε με κόπο και ιδρώτα από τους παλαιότερους κι πρέπει να το σεβαστούμε και να συνεχίσουμε την λειτουργεία του, αφετέρου, ο λαγός όπως ξέρουμε από την φύση του, έχει μόνο εχθρούς και μαζί και με άλλες ενέργειες όπως σπορές κτλ, με τις απελευθερώσεις λαγών με τον σωστό τρόπο, στις περιοχές ευθύνης μας, θα βοηθήσουμε τη συνέχιση ύπαρξης του είδους σε ικανοποιητικά επίπεδα” σημείωσε.

“Ακόμα μια φορά να πούμε όμως πως όλα αυτά δεν γίνονται στον αυτόματο πιλότο. Το οτιδήποτε για να γίνει, χρειάζεται πέρα από "χέρια" και την στήριξη του κόσμου στο σύλλογό μας από την μια μέσω της θεώρησης των αδειών κυνηγίου, και από την άλλη με την ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλόγου. Με τα λόγια το μόνο σίγουρα είναι πως δεν γίνεται τίποτα. Ενώ με την ενεργή συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων, γίνονται πολλά αν όχι όλα” ανέφερε ο κ. Μουσάς.

Ακόμα δήλωσε πως “…σε ότι αφορά το κεφάλαιο άδειες για την φετεινή σεζόν, παρόλα τα όσα θέλουν μερικοί για τους δικούς τους λόγους τους οποίους αδυνατώ να καταλάβω και διαδίδουν περί μείωσης των αδειών κυνηγίου στο σύλλογό μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, πως μέχρι στιγμής οι άδειες κυνηγίου, κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα ίσως και λίγο καλύτερα, παρόλο την οικονομική κρίση που περνάμε όλοι μας, την μείωση κατα γενική ομολογία ύπαρξης θηράματος κυρίως αποδημητικού κτλ, ο κυνηγετικός κόσμος της περιοχής μας, συνεχίζει να στηρίζει το σύλλογό μας και τις προσπάθειες του για όσο το δυνατόν καλύτερα πράγματα. Ενώ και με την πρώτη αλλαγή του καιρού προς χειμωνιάτικο σκηνικό θεωρούμε πως θα πάμε ακόμα καλύτερα, μαις και οι παρουσίες αποδημητικών θηραμάτων, θα δελεάσουν το κυνηγετικό ενδιαφέρον των συναδέλφων αυτών που δεν έχουν ακόμα θεωρήσει την άδεια τους για την φετεινή σαιζόν.
Εμείς είτε έτσι είτε αλλιώς είμαστε και θα είμαστε στο πλάι των κυνηγών και θα παλεύουμε για το καλύτερο δυνατόν του κυνηγίου” κατέληξε.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.