as koryfis 2020

09|08
2019
12:43

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Ηλεία: Επιβαρύνσεις στις κυνηγετικές άδειες προκαλούν αντιδράσεις

Εκδόθηκε η νέα ρυθμιστική του κυνηγίου και πέρα από τις μικρές αλλαγές στα θηράματα - αύξηση στα αγριογούρουνα, μείωση στα τρυγόνια - δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ενστάσεις.

Όμως οι επιβαρύνσεις που θα επιβληθούν στην έκδοση αδειών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς φαίνεται να επιβάλλεται ένα "καπέλο" της τάξης των 13 ευρώ.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Γιάννης Αντωνόπουλος, ανέφερε ότι "... οι διαδικασίες της ρυθμιστικής είναι περίπου ίδιες με τις προηγούμενες. Υπάρχουν κάποιες διαφορές ότι δηλαδή τους αγριόχοιρος δεν υπάρχει όριο κάρπωσης, δηλαδή μπορούν να βαρέσουν όσους θέλουν οι κυνηγοί. Να διευκρινίσουμε επίσης ότι οι μέρες είναι ίδιες, επιτρέπεται Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, όπως και πέρυσι. Υπάρχει μία ακόμα τροποποίηση για το τρυγόνι, ενώ δηλαδή ήταν 12 τρυγόνια να χτυπήσουν, μπορούν να χτυπήσουν 10 και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις που επιτρεπόταν 10 να βαρέσουν 8. Αυτά δεν επηρεάζουν το κυνήγι, είναι σχεδόν η διαδικασία ίδια. Οι αλλαγές που έγιναν είναι αμελητέες. Εκείνο το οποίο έχει προκαλέσει έναν αναβρασμό στην κυνηγετική οικογένεια, είναι ότι έχει γίνει μία αύξηση στην έκδοση των αδειών.
 
Δηλαδή μέχρι πρότινος, η τοπική άδεια σε εμάς ήταν 100 € και φέτος μας επιβάλλει αρχικά η τρίτη κυνηγετική ομοσπονδία που ανήκουμε της Πελοπόννησου, έκτακτη εισφορά 5 € και επειδή πέρυσι δεν είχαμε έκτακτη εισφορά άλλα 3 €, δηλαδή σύνολο 8 €. Είπαμε ότι η ομοσπονδία τα χρειάζεται γιατί κάνει ένα μεγάλο έργο, αφού έχει αναλάβει το έργο της θηροφύλαξης, οπου η θηροφυλακή πραγματικά προστατεύει το περιβάλλον και γενικότερα το κυνήγι έτσι ώστε να μπορούμε κι εμείς οι κυνηγοί να πηγαίνουμε να κυνηγήσουμε.
 
Γιατι τα δασαρχεία δεν κάνουν έλεγχο για το κυνήγι, εμείς συναντάμε μόνο τους θηροφύλακες.
 
Πέραν από αυτά τα 8 €, έρχεται η γενική συνομοσπονδία της Ελλάδας, ενώ δεν είχε συζητηθεί πουθενά και επιβάλλει κι αυτή αλλά 5 €. Φτάσαμε στο σημείο λοιπόν να έχουμε μία επιβάρυνση της κυνηγετικής άδειας κατά 13 €. Παράλληλα πρέπει να πούμε ότι δίνεται η δυνατότητα στους κυνηγούς να πάνε να βγάλουνε και άδεια εκτός των κυνηγετικών συλλόγων που είναι συνεργαζόμενοι με το δασαρχείο. Εκεί η άδεια η φθηνότερη έχει φτάσει να είναι περίπου 25 €. Τα 25 € στην εποχή που ζούμε δεν είναι λίγα και πολλοί κυνηγοί  θα το σκεφτούν αν θα έρθουν στους κυνηγετικούς συλλόγους.
 
Γι’ αυτό εμείς έχουμε επαναστατήσει, ήδη χθες κάναμε συμβούλιο σαν κυνηγετικός σύλλογος Πύργου και αποφασίσαμε να ζητήσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση από την Τρίτη κυνηγετική ομοσπονδία που ανήκουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Αύριο έχουμε μία συνάντηση με όλους τους κυνηγετικού συλλόγους της Ηλείας να δούμε τι μέτρα αντίδράσης μπορούμε να κάνουμε. Επίσης δεν έχουμε τη δυνατότητα να μην εφαρμόσουμε αυτές τις εντολές, δεν γίνεται, γιατί δεν θα εκδοθεί η άδεια" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος.
 
 
?>

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.