18|01
2019
14:57

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Ενδεχόμενη παράταση κυνηγιού του αγριόχοιρου

Η παράταση της περιόδου του κυνηγίου για μια επιπλέον ε βδομάδα, συζητιέται έντονα τις τελευταίες μέρες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο, και άνουν λόγο για λήξη της περιόδου του κυνηγίου του αγριόχοιρου στις 27 αντί τις 20 Ιανουαρίου 2019.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Μουσάς « Οι πληροφορίες μας, αναφέρουν πως ο κ. Φάμελλος, έχει στο μυαλό του δυο πράγματα, που συνηγορούν προς μια τέτοια ενδεχόμενη απόφαση.  Το ένα είναι το θέμα του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου και από την άλλη η απειλή της εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων. Όλα συνηγορούν, στο ότι η μόνη λύση και για τα δύο, είναι ο «έλεγχος» του πληθυσμού τους μέσω της θήρας.

Από την άλλη, η κακοκαιρία των περασμένων ημερών, οι έντονες χιονοστρώσεις κτλ, που είχαν σαν συνέπεια την απαγόρευση του κυνηγίου σε αρκετές περιοχές, ήταν παράγοντας που λειτούργησε «υπέρ» τους. Ας μην ξεχνάμε ‘όμως και το ηθικό σκέλος που από την μια κάποιες παρέες, «αρνούνται» να κυνηγήσουν θυληκά ζώα που τέτοια εποχή ενδέχεται να εγκυμονούν πόσω μάλλον σε περιοχές νότιες όπως είναι αυτές που ανήκουν και στο νομό μας ή ακόμα και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο μιας και το κλίμα είναι ηπιότερο από αυτό της Βόρειας Ελλάδας, και η αναπαραγωγική περίοδος ξεκινά κάπως νωρίτερα.. Για κάθε νεότερο, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους κυνηγούς.»


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.