Το Χειροποίητο - Καφές και σνακ - Πύργος ilialive.gr
06|09
2021
20:36

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Πρωτοβουλία για την «εξοικονόμηση μελισσών και αγροτών»

Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με στόχο να μετατρέψει τη γεωργία της ΕΕ πιο φιλική προς τις μέλισσες. 

«Εξοικονόμηση μελισσών και αγροτών» είναι ο τίτλος μιας φιλόδοξης πρωτοβουλίας που συλλέγει υπογραφές σε όλη την Ευρώπη για να κάνει τη γεωργία της ΕΕ πιο φιλική προς τις μέλισσες.

Η πρωτοβουλία αυτή περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς στόχους: Την σταδιακή κατάργηση συνθετικών φυτοφαρμάκων (μείωση 80% έως το 2030 και έως το 2035 η ΕΕ θα πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα). Μέτρα για την αύξηση της βιοποικιλότητας και την στήριξη για τη μετατροπή των αγροτών στη βιολογική γεωργία και την έρευνα σε αυτόν τον τομέα

Η πρωτοβουλία έχει ήδη ευρεία υποστήριξη από αγροτικές, κοινωνικές, πολιτικές ομάδες κ.ά.

Η Annemarie Gluderer είναι η επίσημη ιταλική εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας. Η ίδια ως βιοκαλλιεργητής από τη Val Venosta γνωρίζει τα προβλήματα της παραμόρφωσης από τα φυτοφάρμακα. Ως μητέρα και γιαγιά, γι' αυτήν, είναι ύψιστη προτεραιότητα να αποκατασταθεί αυτή η ζημιά στην βιοποικιλότητα, στο περιβάλλον, στο μέτρο του δυνατού, έτσι ώστε τα εγγόνια των εγγονιών της να εξακολουθούν να ζουν καλά και ευτυχισμένα στον πλανήτη μας. 

Πηγή: NeaPaseges.gr

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.