22|06
2019
10:40

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Ηλεία: Δέσμευση για πληρωμή των ΠΣΕΑ του 2016 και των ζημιών του 2018

Θετικές είναι και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο καθώς ύστερα από την επίσκεψη του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Καρακώστα στο ΕΚΑ Αμαλιάδος και την ενημέρωσή του για τις εκκρεμότητες των ΠΣΕΑ για το έτος 2016 αλλά και για το 30% του υπολοίπου από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2018, όπως έγινε γνωστό τόσο από τον κ. Καρακώστα όσο και από τον βουλευτή κ. Μπαλαούρα άμεσα πρόκειται να καταβληθούν τα χρήματα που υπολείπονται για τις ζημιές του 2018, ενώ εντός του καλοκαιριού θα καταβληθούν και τα ΠΣΕΑ για το 2016.

Η απόφαση για την καταβολή των χρημάτων αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα από τον κ. Χουλιαράκη. Όπως ανέφερε ο κ. Βαλλιανάτος οι ελαιοπαραγωγοί που εγγράφονται στην ομάδα, θα πρέπει να περάσουν το ελαιόλαδο μέσω της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδος.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Δημήτρης Καρακώστας κατά την επίσκεψή του την περασμένη Τετάρτη "... ήρθαμε εδώ να δούμε τους αγρότες, να συζητήσουμε μαζί τους για τα προβλήματα που έχουν και στο βαθμό που μπορούμε να τους δώσουμε λύσεις να βρούμε από κοινού την όποια λύση είναι εφικτή, νόμιμη και δυνατή να υλοποιηθεί. Είτε άμεσα είτε σε επόμενο χρόνο. Όσον αφορά το 30% της αποζημίωσης του 2018, Όπως κάθε χρόνο κάνουμε ανανέωση του προϋπολογισμού, αναθεώρηση όπως λέγεται. Η αναθεώρηση του προϋπολογισμού από το ΕΛΓΑ πρέπει να περάσει από το υπουργείο οικονομικών.

Έχει υιοθετηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εγκριθεί από το υπουργείο Γεωργίας, βρίσκεται στα χέρια του Χουλιαράκη και ίσως μέχρι την Παρασκευή να έχει την υπογραφεί. Την επόμενη εβδομάδα της υπογραφής, το 30% θα είναι πιστωμένο στους λογαριασμούς των αγροτών. Όσον αφορά τα ΠΣΕΑ του 2016, ήδη βρίσκεται σε μία διαδικασία, για όλα τα πορίσματα είναι ο τελευταίος διοικητικός έλεγχος, εκτιμούμε ότι μέσα σε ένα μήνα δηλαδή τέλος του μήνα, αρχές του άλλου να έχουν ολοκληρωθεί, που σημαίνει ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πληρωθούν τα ΠΣΕΑ"


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.