14|02
2019
08:04

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

«Αγκάθι» το Taxis για την πληρωμή αποζημιώσεων των αγροτών

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν με την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ οι αγρότες που είχαν οφειλές και θέλησαν να τις τακτοποιήσουν για να πληρωθούν. Οι οφειλές δεν εμφανίζονται έως τώρα στο Taxis για να προβούν στην εξόφληση και έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία. Αλλά και αν συμβεί αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δεν υπάρξει άμεση ενημέρωση του ΕΛΓΑ από το Taxis και πάλι οι αγρότες δεν θα πληρωθούν άμεσα.

Ο υπεύθυνος του ΚΕΑ Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο Gaia365.gr επισήμανε το πρόβλημα που υπάρχει και για το οποίο ζητείται παρέμβαση για την εξυπηρέτηση των αγροτών. «Πρόσφατα βγήκαν πορίσματα σχεδόν στο σύνολο των κοινοτήτων που επλήγησαν από τις ζημιές του προηγούμενου έτους. Όσοι ήταν ταμειακά εντάξει σε σχέση με τον ΕΛΓΑ, έλαβαν και τις αποζημιώσεις στο λογαριασμό τους. Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με παραγωγούς που είχαν εκκρεμότητα από το 2016 όπου ο ΕΛΓΑ είχε ειδοποιήσει πως θα έπρεπε να έχει πληρωθεί έως το Δεκέμβριο διαφορετικά θα βεβαιωνόταν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Δυστυχώς οι παραγωγοί ακόμα και αυτοί που ήθελαν να πληρώσουν για να είναι ταμειακώς εντάξει, δεν βλέπουν ακόμα στο σύστημα του Taxis την οφειλή, οπότε και να ήθελαν να πληρώσουν δεν μπορούν και να πάρουν την αποζημίωσή τους» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Είναι ένα πρόβλημα που έχει αναφερθεί στον ΕΛΓΑ. Θεωρητικά αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να φανεί στη Δ.Ο.Υ. διαφορετικά οι αγρότες μπορεί να περιμένουν και πάνω από ένα μήνα για να ενημερωθεί ο ΕΛΓΑ από τη Δ.Ο.Υ. για να πάρουν την αποζημίωση τους. Είναι ένα θέμα που δημιούργησε πρόβλημα στους παραγωγούς που ενώ ήταν ικανοποιημένοι από τα πορίσματα, δεν μπόρεσαν να πάρουν την αποζημίωση» συμπλήρωσε ο υπεύθυνος του ΚΕΑ Πύργου.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος στάθηκε σε δηλώσεις του και σε ένα ακόμα ζήτημα που έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ σχετικά με τα πορίσματα που αφορούν σε ζημιές από ανεμοθύελλα. «Σε επαφή που είχαμε με τον ΕΛΓΑ περιμένουμε και τα πορίσματα σχετικά με την ανεμοθύελλα για τις ελιές που από ότι φαίνεται δεν θα έχει κάποιο όφελος για τους παραγωγούς. Έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε γενικευμένο φαινόμενο και δεν βγαίνουν αποζημιώσιμα πορίσματα για το σύνολο σχεδόν των παραγωγών» τόνισε.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών