12|11
2018
16:54

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία

Το σχέδιο προώθησης φρούτων στα σχολεία είναι συγχρηματοδοτούμενο. Το σύνολο χρηματοδότησης από την ΕΕ είναι 250 εκ. ευρώ για κάθε σχολικό έτος.

Πρόκειται για Πανευρωπαϊκό εθελοντικό πρόγραμμα προσφοράς σε μαθητές σχολείων φρούτων λαχανικών και γάλακτος, με στόχο την ενθάρρυνση των καλών διατροφικών συνηθειών στους νέους.

Ομάδα στόχος - Δικαιούχοι του Προγράμματος

Σε εφαρμογή του άρθρου 22 του Καν. 1308/2013 όπως ισχύει, και της παρ. 1 του άρθρου 2 του Καν. (ΕΕ) 2017/39, το «Σχολικό Πρόγραμμα» θα εφαρμοστεί σε περίπου 150.000 μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης.

Δικαιούχοι του Προγράμματος και για τα τρία (3) ως άνω σχολικά έτη, ορίζονται οι μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολικές μονάδες περιοχών της χώρας όπως ορίζονται στην σχετική διακήρυξη και όπως αυτά έχουν προαποφασιστεί από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περίοδος υλοποίησης
Η υλοποίηση του προγράμματος αφορά τα σχολικά έτη 2017/2018, 2018/2019 και 2019/2020.

Στόχοι του σχεδίου

Η διαρκής αύξηση του μεριδίου των οπωροκηπευτικών και γάλακτος στο διαιτολόγιο των παιδιών στο στάδιο της διαμόρφωσης των διατροφικών τους συνηθειών.

Η αύξηση της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης κατανάλωσης οπωροκηπευτικών και η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

Επιλέξιμα προϊόντα

Η επιλογή των προϊόντων που πρόκειται να διανεμηθούν βάσει της εποχικότητας και της διαθεσιμότητας τους, θα γίνει από τα παρακάτω εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας προϊόντα:

1. Μήλα

2. Αχλάδια

3. Πορτοκάλια

4. Μανταρίνια

5. Ροδάκινα

6. Νεκταρίνια

7. Βερίκοκα

8. Τοματάκια τύπου cherry

9. Αγγουράκια τύπου Κνωσσού

10. Πλήρες παστεριωμένο γάλα

Αρμόδιες αρχές για την υλοποίηση του Σχεδίου είναι: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Υγείας, Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων

Φορείς υλοποίησης

Φορέας ή φορείς υλοποίησης του σχολικού προγράμματος (παροχή προϊόντων και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την παροχή και τη διανομή των επιλέξιμων προϊόντων, τον εξοπλισμό, την προβολή, την αξιολόγηση και τα συνοδευτικά εκπαιδευτικά μέτρα) του άρθρου 23, παρ. 1 του Καν 1308/2013 είναι οποιοσδήποτε δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας που επιλέγεται με τη διενέργεια διαγωνισμού.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών