17|01
2020
21:26

Μηχανήματα & εργαλεία Σκούτας

Η Κομισιόν θέτει σε δημόσια διαβούλευση κρατικές ενισχύσεις και de minimis

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την παράταση των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις που εφαρμόζονται στους τομείς της γεωργίας, της δασοκομίας, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά παρατηρήσεις για ένα σχέδιο κανονισμού που παρατείνει κατά ένα έτος την ισχύ των υφιστάμενων κανόνων της ΕΕ, οι οποίοι περιλαμβάνουν τους κανονισμούς που ισχύουν για τις κρατικές ενισχύσεις στους παραπάνω τομείς, καθώς και τον κανονισμό για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια.

Η Επιτροπή ζητά επίσης σχόλια σχετικά με σχέδιο που παρατείνει κατά ένα έτος τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις στη γεωργία, τη δασοκομία και τις αγροτικές περιοχές.
Οι ισχύοντες κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις για τη γεωργία, τη δασοκομία, την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και ο νέος σχεδιασμός θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα της τρέχουσας μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Δεδομένου ότι τα μελλοντικά νομικά πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της έγκρισης, η Επιτροπή θεωρεί αναγκαία την παράταση της ισχύουσας νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η πολιτική της ΕΕ στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων επιδιώκει να εξασφαλίσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό, την αποτελεσματική κατανομή των πόρων και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Πηγή: NeaPaseges.gr


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.