KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

20|03
2020
11:35

COVID-19: Εξασφάλιση της ασφάλειας στην αλυσίδα εφοδιασμού αγροτικών προϊόντων

Επιστολή του Επιτρόπου Wojciechowski στους Υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ. 

Μετά την έκρηξη του COVID-19 και την άνευ προηγουμένου κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ο Επίτροπος Janusz Wojciechowski απευθύνει έκκληση σε όλους τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, στις δυσκολίες και στις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής αναφέρεται στην επιστολή του προς τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ ο Επίτροπος ΕΕ για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη Janusz Wojciechowski, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Επιτροπή προετοιμάζει τώρα τα νομικά μέτρα που θα επιτρέψουν στα κράτη μέλη να παρατείνουν κατά ένα μήνα την προθεσμία για τους γεωργούς να υποβάλουν την αίτησή τους για την ΚΓΠ.

Αναλυτικά η επιστολή του Επιτρόπου έχει ως εξής:

Αγαπητοί Υπουργοί,

Σας γράφω σχετικά με την τρέχουσα πανδημία και τον αντίκτυπο που έχει σε όλη την καθημερινότητά μας. Φυσικά, η προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη υγεία και όλοι παραμένουν ασφαλείς. Για το σκοπό αυτό, χαιρετίζω όλα τα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι συντονισμένες προσπάθειές μας σε επίπεδο ΕΕ για την επιβράδυνση της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. Ο πρόεδρος von der Leyen ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ένα πολύ σημαντικό οικονομικό πακέτο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το κλείδωμα σε πολλά κράτη μέλη θα προκαλέσει ακραίες δυσκολίες σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες των γεωργών μας, της βιομηχανίας γεωργικών προϊόντων διατροφής και των λιανοπωλητών να συνεχίσουν να εξασφαλίζουν την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Η ευελιξία και η ανταπόκριση θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Η Επιτροπή προετοιμάζει τώρα τα νομικά μέτρα που θα επιτρέψουν στα κράτη μέλη να παρατείνουν κατά ένα μήνα την προθεσμία για τους γεωργούς να υποβάλουν την αίτησή τους για την ΚΓΠ. Ζήτησα από τις υπηρεσίες μου να είναι έτοιμες να σας υποστηρίξουν σε περίπτωση που χρειαστεί οποιαδήποτε άλλη ευελιξία σε σχέση με την εφαρμογή της ΚΓΠ.

Η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου που διοργανώθηκε από την Προεδρία θα μας δώσει την ευκαιρία να επικαιροποιηθούμε ο ένας στον άλλο σχετικά με τις τρέχουσες ανάγκες σε κάθε κράτος μέλος. Απαιτούνται αποφασιστικές και αποτελεσματικές ενέργειες για την ταχεία αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και την άμβλυνση των επιπτώσεων στους αγρότες μας και σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα.

Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μου.

Με εκτίμηση.

Janusz Wojciechowski

Επίτροπος της ΕΕ για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη

Πηγή: NeaPaseges.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: [email protected]

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Επικοινωνία

Beauvoir

Studio Μαθηματικών