KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

21|05
2020
12:58

ΠΟΓΕΔΥ: «Αναγκαιότητα η νέα ψηφιακή εποχή για το ΥπΑΑΤ»

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της χαιρετίζει κάθε προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση του ΥπΑΑΤ. 

Σύμμαχο βρίσκουν την ΠΟΓΕΔΥ οι ενέργειες που γίνονται για την ψηφιακή αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου και των Οργανισμών. Η ΠΟΓΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι όσοι κινούνται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός σύγχρονου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Tροφίμων, Δασών και Ψηφιακής Διαχείρισης των προγραμμάτων του είναι σίγουρο ότι έχουν δίπλα τους την συντριπτική πλειοψηφία των γεωτεχνικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ έχει ως εξής:

Αν κάτι είναι σίγουρο ότι ανέδειξε η τελευταία υγειονομική κρίση αυτό είναι ότι η χώρα έχει μάθει στα δύσκολα και έχει ξεπεράσει τις εποχές που αυτοαναγορευόμενοι σωτήρες επένδυαν στην κατανάλωση, χωρίς παραγωγή απλά και μόνο για να δείξουν ανάπτυξη.

Ήταν οι εποχές που ο Πρωτογενής Τομέας της χώρας αντιμετωπιζόταν περιφρονητικά αφού κάποιοι μας είχαν πείσει ότι η επισιτιστική επάρκεια και άρα η Πρωτογενής Παραγωγή ήταν δεδομένα από την παγκόσμια αγορά.

Δυστυχώς η κρίση τους διέψευσε αποδεικνύοντας ότι η επάρκεια τροφίμων παραγομένων από τρίτους δεν είναι δεδομένη και αναδεικνύοντας έτσι τον ρόλο του κατ' εξοχήν παραγωγικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και τις τεράστιες ευθύνες υποβάθμισης, σαλαμοποίησης και απαξίωσης των τελευταίων δεκαετιών.

Στα πλαίσια αυτά όλες οι ενέργειες που γίνονται για την αναβάθμιση του πλήθους πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου και των Οργανισμών του βρίσκουν την Ομοσπονδία σύμμαχο. Η ένταξη όλων των πολυδάπανων συστημάτων του Υπ.Α.Α.Τ. σε κρατικές πληροφοριακές δομές έρχεται να εξυγιάνει το τοπίο προς όφελος των παραγωγών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα αφού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κόστους συντηρήσεων και αγορών, διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, προστασία του Δημοσίου συμφέροντος και του υγιούς ανταγωνισμού σπάζοντας στεγανά και διαμορφωμένα άτυπα φωτογραφικά μονοπώλια δεκαετιών.

Όσοι κινούνται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός σύγχρονου Υπουργείου Αγροτικής. Ανάπτυξης, Tροφίμων, Δασών και Ψηφιακής Διαχείρισης των προγραμμάτων του είναι σίγουρο ότι έχουν δίπλα τους την συντριπτική πλειοψηφία των Συναδέλφων. Από την άλλη τα παγιωμένα συμφέροντα που έχουν φέρει πίσω το Υπ.Α.Α.Τ. και τους Γεωτεχνικούς ας πάρουν την απόφαση ότι η σελίδα αλλάζει και με την συμπαράσταση των εργαζομένων, όσο και αν αυτό δεν τους αρέσει. 

Πηγή: NeaPaseges.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: [email protected]

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Επικοινωνία

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ